Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igor Țimbalist și Diana Sinic, din Republica Moldova, marii câștigători ai Maratonului Nisipului, de la Constanța

ro

23 May, 2022 09:51 2277 Marime text
                 
  • Cursa de maraton (42 km) a fost cea mai mare provocare pentru participanţi.

Constanța a adunat peste 1.200 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la Maratonul NIsipului, eveniment internaţional care și-a derulat a șaptea ediție, pe plaja Neversea. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost basarabenii Igor Țimbalist și Diana Sinic.

Cursa de 5 km
La categoria băieți, cursa de 5 km a fost câștigată de Carol Popa, care a înregistrat un timp de 16 minute și 31 de secunde, urmat de George Cosmin Ciortan (18 minute și 57 de secunde), Andrei Dutceac (19 minute și 3 secunde). La categoria fete, concurenta Iulia Tcaciova din Republica Moldova a urcat pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 20 de minute și 40 de secunde, urmată de Cristina Chistruga (23 de minute și 43 de secunde) și Georgiana Nicola (24 de minute și 41 de secunde).

Cursa de 10 kilometri
La categoria băieți, cursa de 10km a fost câștigată de Mihail Sprincean din Republica Moldova, cu un timp de 34 minute, urmat de un alt concurent din Republica Moldova, Nicolai Omelianov (35 de minute și 31 de secunde), iar ultima treapta a podiumului a fost ocupată de Florin Gorcioaia (37 de minute și 44 de secunde). La feminin, locul întâi a fost ocupat de Daniela Ciocan (41 de minute și 29 de secunde), urmată de Irina Popa (41 de minute și 53 de secunde) și Denisa Stirbulescu (43 de minute și 28 de secunde).

Cursa de Semimaraton (21 km)
La categoria băieți, semimaratonul a fost câștigat de basarabeanul Ghenadie Țimbalist, cu un timp de numai o oră, 27 de minute și 35 de secunde, urmat de alt concurent din Republica Moldova, Mircea Bastovoi (1 oră 34 de minute și 39 de secunde) și de Adrian Popa (1 ora 35 de minute și 2 secunde). La categoria fete, semimaratonul a fost câștigat detașat de Nicoleta Ciortan (1 oră 36 de minute și 10 de secunde), urmată de Simona Mihai (2 ore, 1 minut și 23 de secunde) și Daniela Marin (2 ore 5 minute și 57 de secunde).

Cursa de Maraton (42 km)
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieți, a trecut linia de finish Igor Țimbalist, după 3 ore, 12 de minute şi 43 secunde. Pe locul II s-a situat Dănuț Adrian Bărăceanu (3 ore 36 de minute și 35 de secunde), iar Iulian Șerban a terminat cursa pe locul III, cu un timp de 3 ore 44 de minute și 46 de secunde. La categoria fete, maratonul a fost câștigat de Diana Sinic din Republica Moldova, care a terminat cursa în 3 ore 45 de minute şi 24 de secunde, locul secund – Mariana Nenu (3 ore 59 de minute și 25 de secunde), locul al treilea – Cristina Popa (4 ore 25 de minute și 23 de secunde).

Câștigătorii de la cele patru probe competitive au primit premii substanțiale în bani și produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 25.000 de lei.
 
Maratonul Nisipului reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, municipiul Constanța devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă “SanaSport”, în parteneriat cu Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța și Zip Escort.

Maratonul Nisipului, care se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, a conținut patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km) și două curse populare - crosul Family Run și Campionii Școlii, care au menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta împotriva cancerului prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din județul Constanța - proiectul social inițiat de către Asociația “Dăruiește Aripi”.

“Câștigătorii cursei Campionii Școlii din această ediție a Maratonului Nisipului sunt copiii din Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea, care au avut și cei mai mulți participanți prezenți la start. Centrul va primi, din partea sponsorilor, materiale sportive în valoare de 2500 lei, pentru a sprijini activitatea sportivă a instituției și pentru a încuraja tot mai mulți copii să îmbrățișeze mișcarea. Pe locul secund s-a clasat Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” din Constanța, iar pe locul trei s-a clasat Școala Gimnaziala nr. 3 din Eforie Nord. Cele 2 școli vor fi dotate cu două imprimante multifuncționale moderne puse la dispoziție de sponsorii evenimentului, premii în valoare totală de 4000 lei”, a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii