Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista firmelor depistate furând apă de la RAJA SA

ro

16 Aug, 2011 20:00 2270 Marime text

raja_-_club_bellagio.jpgÎn plină criză financiară, tot mai mulţi oameni de afaceri încearcă să mai reducă din cheltuieli, pentru a rămâne pe piaţă. Din păcate, mulţi dintre ei nu se ghidează după un plan de marketing bine gândit, dar aleg să-şi păteze numele, furând apă de la SC RAJA SA. Astfel, de la începutul sezonului, SC RAJA SA a depistat peste 80 de cazuri de furturi de apă. „SC RAJA SA Constanţa este un prestator de servicii care depinde clienţii săi, care trebuie să achite lunar contravaloarea facturilor pentru menţinerea sistemului de alimentare cu apă la parametrii optimi de funcţionare.

Pentru a putea face faţă tuturor acestor cheltuieli, la care se adaugă şi efortul investiţional de peste 74 milioane euro din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA Constanţa şi-a luat toate măsurile legale ce se impun în vederea recuperării creanţelor de la abonaţii rău-platnici şi sancţionarea consumatorilor frauduloşi. Reprezentanţii juridici întreprind demersurile legale necesare în vederea recuperării debitelor de la utilizatorii restanţieri. În cazul în care toate aceste demersuri nu aduc rezultatul scontat, abonaţii restanţieri sunt debranşaţi de la sistemul de alimentare cu apă", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Potrivit acesteia, reprezentanţii Corpului de Control din cadrul SC RAJA SA efectuează zilnic zeci de controale la toţi abonaţii, indiferent de statutul juridic al acestora. De la începutul acestui sezon şi până acum, echipele Corpului de Control au depistat în urma acţiunilor de verificare 76 de cazuri de furturi de apă - branşamente clandestine/ilegale sau intervenţii neautorizate asupra aparatelor de măsură (sigilii rupte, contoare sparte sau demontate).

Nume „grele" din peisajul pieţei constănţene nu au bani de apă

Pe lista celor prinşi că furau apa se numără SC Il Padrino Siciliano SRL - restaurant Il Padrino, SC Ten's Group SRL - Restaurant Dolce Vita, SC Colonadelor International SRL - Hotelul Union din Eforie, SC Sial Com 2000 SRL - restaurantul New Safari, SC Lasu Bros SRL - restaurantul La Scoica, SC Atinimul SRL - clubul Megalos, SC European Work SRL - terasa Bellagio, SC Restaurant Dobrogea SRL - restaurantul şi hotelul Dobrogea, din Medgidia, SC Vinvico SA - crama Vinvico, din Medgidia, SC Cara Company SRL - hotelul Felix, din Eforie Nord, SC Pap Mamaia SRL - terasa Grill House, SC Malaga Club SRL - terasa Cafe del Mar, din Mamaia, SC Deniz Class SRL - restaurantul turcesc Kaptan Baba, SC Simca Dor SRL - un bar din Murfatlar, SC Complex Tineretului SA - terasele Albert, Sabina şi Leonida, din Costineşti, SC Crin Star SRL - restaurantul Marco Polo, Datcu Ion - pensiunile Perla mării, Vraja Mării şi Briza Mării, din Costineşti, Despina Petre - hotelul Luxor, din Medgidia. Pe lângă aceştia, au mai fost depistaţi şi alţi zeci de abonaţi particulari/gospodării individuale din localităţile Băneasa, Cobadin, Valea Dacilor, Valu lui Traian, Pietreni, Tătaru, Zorile, Negru Vodă, Adamclisi, Amzacea, Chirnogeni, Topraisar, Comana, Costineşti, Ciocîrlia, Viişoara, Osmancea şi Aliman. Pe lângă debranşarea de la sistemul public de alimentare cu apă, aceşti abonaţi au fost şi financiar sancţionaţi cu contravaloarea pierderilor constatate în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni. Mai mult, pentru că, în conformitate cu Codul Penal, art.208-209, acţiunea de furt calificat se pedepseşte cu închisoarea, pentru cei prinşi pe picior greşit, SC RAJA SA Constanţa a formulat plângeri penale pentru furt de apă. „Subliniem, încă o dată, necesitatea respectării legalităţii în cazul alimentării cu apă potabilă şi canalizare, de către toţi abonaţii, indiferent de statutul juridic: gospodării individuale sau agenţi economici. Avertizăm pe această cale, încă o dată, că echipele Corpului de Control SC RAJA SA Constanţa vor continua permanent acţiunile de verificare, cu aplicarea celor mai severe măsuri în cazurile branşărilor ilegale la reţeaua publică de alimentare cu apă şi canalizare", a mai spus Irina Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii