Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii nu se mai pot transfera de la un liceu la altul

ro

04 Jun, 2003 00:00 1847 Marime text

Repartizarea computerizata nu va putea fi contestata

Inainte de depunerea fiselor de inscriere la liceu, parintii si elevii trebuie sa verifice corectitudinea informatiilor, precum si sa corecteze eventualele erori din baza de date computerizata * Inspectoratul Scolar Judetean a realizat codurile de inscriere, care vor fi diferite pentru liceu si scoala de arte si meserii, astfel incat candidatii sa poata alege mai usor * Miscarea fiselor de inscriere, precum si a celor de control ale candidatilor de la centrul de inscriere va intra in atributiile directorilor * Aceste masuri au fost luate pentru a preintampina eventualele contestatii, cum s-a intamplat in anii anteriori * Exceptie de la regula transferului la alt liceu decat cel la care au fost repartizati initial fac numai elevii gemeni care doresc sa studieze la aceeasi institutie preuniversitara

Absolventii claselor a VIII-a care vor fi admisi la liceu in acest an nu vor avea dreptul sa se transfere de la o institutie la alta. Inainte de depunerea fiselor de inscriere la liceu, parintii si elevii trebuie sa verifice corectitudinea informatiilor, precum si sa corecteze eventualele erori din baza de date computerizata. Inspectoratul Scolar Judetean a transmis directorilor unitatilor de invatamant sa informeze parintii candidatilor din acest an ca nu vor mai fi acceptate cererile de transferare pe motiv de "domiciliu indepartat" sau "confuzie de coduri". "In acest an, Inspectoratul Scolar Judetean a realizat codurile de inscriere, care vor fi diferite pentru liceu si scoala de arte si meserii, astfel incat candidatii sa poata alege mai usor", a declarat inspectorul general Paloma Petrescu. Miscarea fiselor de inscriere, precum si a celor de control ale candidatilor de la centrul de inscriere va intra in atributiile directorilor.

Exceptie de la regula fac doar gemenii

Aceste masuri au fost luate pentru a preintampina eventualele contestatii, cum s-a intamplat in anii anteriori. Astfel, anul trecut au fost depuse 200 de cereri de transferare de la un liceu la altul, majoritatea parintilor solicitand acest lucru pentru a fi mai aproape de domiciliu sau pentru ca elevul fusese repartizat la o scoala profesionala, desi el obtinuse o medie mare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au precizat ca nu sunt admise cererile de acest gen decat daca vina apartine institutiei, insa sansele existentei unei astfel de greseli sunt minime. Inmatricularea la alt liceu se va realiza numai in cazul in care absolventul a obtinut o medie minim egala cu ultimul declarat admis la unitatea scolara respectiva si nu se va depasi efectivul de 30 de elevi la clasa. Exceptie de la regula transferului la alt liceu decat cel la care au fost repartizati initial fac numai elevii gemeni care doresc sa studieze la aceeasi institutie preuniversitara. Anul trecut a existat o singura cerere venita din partea unor elevi gemeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii