Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Placinta de 16 metri la Navodari

ro

13 Oct, 2008 00:00 942 Marime text

Pentru ca sarbatoarea sa fie una de succes, pe langa placinta dobrogeana, primaria le-a mai impartit navodarenilor 10.000 de sarmale si 400 de litri de vin fiert

Pe parcursul a doua zile, la initiativa Primariei si a Consiliului Local al orasului Navodari, si in colaborare cu Casa de Cultura "Pontul Euxin", in Parcul Central din localitate s-a desfasurat cea de-a treia editie a manifestarilor dedicate Zilelor Recoltei. Atractia principala a sarbatorii toamnei a fost, cu certitudine, placinta de 16 metri, cu o greutate de 205 kilograme, pe care navodarenii au degustat-o in mai putin de 15 minute. Forfota mare, ieri, in Parcul Central din Navodari. Dupa ce, sambata, locuitorii si oaspetii lor au avut prilejul sa-si aprovizioneze camara de la standurile celor 25 de comercianti din localitate si din imprejurimi, ieri a venit randul distractiei. Pe la orele pranzului, mai multi patiseri au impartit celor prezenti din cea mai mare placinta dobrogeana, pregatita special cu aceasta ocazie, la initiativa autoritatilor locale. Chiar daca nu s-a putut prepara la cald savuroasa gustare, neavand efectiv un cuptor mobil in acest sens, cei 16 metri de placinta pe care o firma specializata de patiserie a pregatit-o au avut un real succes in randurile oaspetilor. "Este atat de mare, incat sa ajunga la 2.000 de persoane, aproape 200 de kilograme", a apreciat viceprimarul Florin Chelaru, delegat sa se ocupe de buna desfasurare a evenimentului, in lipsa primarului Nicolae Matei, plecat intr-o delegatie de lucru in afara tarii. In mai putin de un sfert de ora, placinta a fost impartita, navodarenii declarandu-se multumiti de initiativa edilului.

Sarmale si vin pentru toata lumea

Nici sarmalele si vinul oferite de autoritati nu au tinut la distanta multimea adunata in Parcul Central. Navodarenii - cu mic, cu mare - au format cozi de cativa metri pentru a primi o farfurie cu bucate traditionale, asa cum se obisnuieste la sarbatorile de acest gen. Viceprimarul Florin Chelaru ne-a declarat ca sarbatoarea belsugului toamnei a adunat, pe langa oficialitatile locale si din municipiul resedinta de judet, nu mai putin de 2.000 de persoane doar in ultima zi a manifestarii: "Primaria a venit in intampinarea locuitorilor cu 10.000 de sarmale, 400 de litri de vin fiert, dar si cu muzica de buna calitate, astfel incat cetatenii sa simta sarbatoarea in adevaratul sens al cuvantului". Printre oaspetii de marca ai sarbatorii s-au remarcat consulul Chinei, Wang Tieshan, impreuna cu sotia sa, subprefectul judetului, Cosmin Andrei, dar si consilieri locali PSD si PNL. Pentru aceasta manifestare, primaria a alocat din bugetul local, prin Casa de Cultura, aproape 100 de milioane de lei vechi pentru spectacol si aranjamentele pregatite. Dupa ce, sambata, au fost organizate diverse concursuri, precum cel mai rapid spargator de nuci, cel mai rapid bautor de vin, alergarea cu sacul de cartofi sau concursul marinaresc "Sfoara", ieri, navodarenii au avut parte de un program artistic de zile mari. Au concertat nume mari ale muzicii folclorice, precum Floarea Calota, Angelica Stoican, Ion Dragan, Gelu Voicu, dar si ansambluri de dans aflate pe drumul afirmarii, cum este cel de la Cumpana si Formatia Craitele.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii