Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fostă angajată a ITM Constanţa a fost condamnată pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri

ro

24 Mar, 2017 00:00 5908 Marime text
Florina Mărculescu, fost angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, a fost condamnată în primă instanţă, ea fiind găsită vinovată de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri. Florina Mărculescu a fost acuzată că şi-ar fi sustras şi modificat raportul de evaluare.
 
Florina Mărculescu a fost trimisă în judecată la începutul lunii martie 2016.
 
Ieri, judecătorul Cristian Lungu, din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice dată faptelor şi condamnarea Florinei Mărculescu la pedeapsa de un an de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi la un alt an de închisoare pentru uz de fals. Mai mult decât atât, Florina Mărculescu a fost condamnată tot la un an de închisoare pentru sustragere de înscrisuri.
 
În final, după contopire, instanţa i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, de un an de închisoare, pe care o sporeşte la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
„Atrage atenţia inculpatei că săvârşirea unei noi infracţiuni intenţionate în termenul de încercare va impune revocarea suspendării condiţionate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Judecătorul Cristian Lungu, din Judecătoria Constanţa, a desfiinţat în parte „înscrisul raport de evaluare a funcţionarului public Florina Mărculescu din cadrul ITM Constanţa - Serviciul Control Relaţii de Muncă, aferent anului profesional 2012, numai în privinţa adăugirii: «comunicat şi adus la cunoştinţă astăzi 11.10.2013, cf. art. 118 HG611/2008 la Serviciul Resurse Umane»“.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei minutei.
 
Contactat telefonic, Eugen Bola, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, a precizat că Florina Mărculescu nu mai lucrează în cadrul instituţiei de la momentul trimiterii în judecată.
 
Amintim că, în luna martie 2016, o situaţie nemaiîntâlnită a avut loc la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, unde Florina Mărculescu a declarat că este dată afară din serviciu în mod abuziv.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Florina Mărculescu cu privire la decizia instanţei, însă acest lucru nu a fost posibil.

Citeşte şi: 

UPDATE 3. Ce susţine Florina Mărculescu
Dată afară din cauza trimiterii în judecată, o angajată a ITM Constanţa refuză să părăsească instituţia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii