Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Ce susţine Florina Mărculescu Dată afară din cauza trimiterii în judecată, o angajată a ITM Constanţa refuză să părăsească instituţia!

ro

29 Mar, 2016 11:45 2376 Marime text
O situaţie nemaiîntâlnită are loc la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa. Florina Mărculescu, o angajată a ITM, a anunţat în această dimineaţă că este dată afară din serviciu abuziv.
 
Dorind să aflăm ce spune şi şeful ITM, Eugen Bola, am aflat de la acesta că doamna respectivă ar face obiectul unui dosar penal, fiind trimisă în judecată pentru comiterea unor infracţiuni. Aşadar, potrivit Legii 188 a funcţionarului public, Eugen Bola a fost practic obligat să emită o decizie de încetare a raporturilor de muncă între instituţie şi Florina Mărculescu începând cu data de astăzi. 
 
Surpriza a venit în momentul în care personalul de la Resurse Umane de la ITM i-a dat Florinei Mărculescu să citească şi să semneze decizia respectivă. Femeia nu a dorit însă să îşi pună semnătura pe actul respectiv, refuzând să iasă din birou. 


De asemenea, Eugen Bola spune că pe numele Florinei Mărculescu instituţia a făcut o plângere penală deoarece "acum vreo doi-trei ani ea a aplicat unui agent economic o amenda de 10.000 de lei. Patronul respectiv a făcut gălăgie, iar doamna Mărculescu a distrus procesul verbal care atesta aplicarea acelei amenzi şi a emis alt proces verbal însă pentru suma de 300 de lei". Astfel că în acest moment, situaţia dintre Florina Mărculescu şi ITM Constanţa se va rezolva  în instanţă. 

UPDATE 3, ora 14.53

Contactat telefonic, şeful ITM, Eugen Bola, nu a dorit să comenteze afirmaţiile făcute de Florina Mărculescu.

„Doamna a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru fals şi uz de fals în înscrisuri ale instituţiei şi conform legii 188 din 1999, raportul de serviciu se suspendă de drept. Nu are rost să intrăm în amănunte. Este adresă de la Parchet. Este trimisă. Că e fabricat, că nu e fabricat asta este problema instanţei de judecată, este problema Poliţiei care a instrumentat şi a Parchetului care a finalizat urmărirea penală“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Eugen Bola.  

UPDATE 2, ora 14.15

„Domnul Bola a reclamat faptul că nu vreau să plec din birou. Iar eu am reclamat faptul că încearcă împotriva voinţei mele să mă evacueze din birou în condiţiile în care nu mi-a comunicat prin nici un act privind modificarea raporturilor de serviciu. Orice modificare a raporturilor de serviciu intră în vigoare de la data comunicării, aşa cum prevede codul de procedură civilă“, a pecizat, pentru ZIUA de Constanţa, Florina Mărculescu.

„Povestea este lungă. A început în anul 2013. Atunci am fost eliberată din funcţie abuziv. Domnul Bola Eugen era prefect la acel moment, dar s-a implicat direct în concedierile de la ITM Constanţa. Practic, ce a făcut la prefectură, a făcut şi la ITM Constanţa. La ITM nu s-a organizat concurs aşa cum a prevăzut legea, ci a omis persoane indezirabile, pe care le-a dat afară pe baza unor clasamente şi acelea falsificate. Am obţinut hotărâri judecătoreşti în regim de urgenţă, m-am întors cu greu la serviciu. La cinci – şase zile de la data reintegrării provizorii, mi-a fabricat două dosare penale. La câteva zile a obţinut un autodenunţ de la o fostă colegă de a mea şi îmi mai face şi un dosar penal pentru că mi-aş fi falsificat dosarul“, a mai declarat Florina Mărculescu.
 
Se pare că pe baza unei rezoluţii a unui procuror din Constanţa, Florina Mărculescu ar fi fost suspendată din funcţie. 

„Mă suspendă din funcţie în condiţiile în care eu sunt destituită şi nu are integrată munca. Beneficiez doar de o hotărâre de suspendare provizorie a acelor două decizii: prima de concediere, a doua de destituire. A treia oară mă elimină din funcţie, mă lasă fără venituri şi face în aşa fel încât să ajungă să obţină clacarea mea fizică, psihică, materială şi aşa mai departe. E groaznic! Eu lucrez în sistem de o viaţă! Sunt unul dintre cei mai vechi inspectori ai ITM Constanţa. Nu am crezut că lucrurile sunt atât de grave!
 
Actul privind suspendarea mea se află la Poştă din câte am înţeles. Urmează să fie comunicat pe calea corespondenţei aşa cum prevede codul de procedură civilă şi să îşi producă efectul de la comunicare“, a mai adăugat Florina Mărculescu.  

UPDATE 1, ora 11.55:

Florina Mărculescu a chemat Poliţia. În aceste momente, oamenii legii iau declaraţii de la părţile implicate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii