Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce calificative a primit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa de la evaluatorii ARACIP

ro

25 Oct, 2016 00:00 4316 Marime text
 

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (CNMB) din Constanţa a fost prins într-un proiect cu fonduri europene care a constat în realizarea unei evaluări instituţionale în şcolile din România, evaluare pe care legislaţia în vigoare o prevede o dată la cinci ani. Astfel, joi şi vineri, 20 şi 21 octombrie, colegiul a fost vizitat de o echipă de evaluatori ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), care a aplicat procedurile de evaluare a calităţii actului didactic din liceul constănţean urmărind o serie de itemi de realizare notaţi prin calificative.

 

„În afara aplicării itemilor şi evaluării documentelor şi vizitelor din şcoală, s-a făcut şi asistenţă la ore, au fost intervievaţi aproximativ 10% dintre elevii unităţii noastre, adică aproximativ 120 de elevi, tot cam atâţia părinţi, respectiv câte trei părinţi de la fiecare clasă, şi aproximativ 70% din corpul profesoral“, a explicat directorul CNMB, prof. Vasile Nicoară.

 

În urma evaluării, liceul a obţinut rezultate deosebite, primind la 37 dintre cei 43 de itemi calificativul „Foarte bine“ şi la restul de şase, calificativul „Excelent“. „Pentru a obţine calificativul „Foarte bine“ nu este chiar uşor, trebuie să ai întrunite toate prevederile, toţi descriptorii indicatorului care să confirme această valoare“, a precizat directorul CNMB.
 
Instituţia constănţeană a fost apreciată pentru rezultatele excelente pe care le-a obţinut la evaluarea existenţei parteneriatelor cu reprezentanţii comunităţii, realizarea curriculumului, evaluarea rezultatelor la activităţile extracurriculare, activitatea ştiinţifică a elevilor şi profesorilor, activitatea metodică a cadrelor didactice şi în ceea ce priveşte dezvoltarea profesională a personalului.
 
Cu toate că au primit calificative înalte, reprezentanţii colegiului au anunţat că îşi doresc să continue dezvoltarea şi că au încă o serie de îmbunătăţiri de realizat, cum ar fi renovarea claselor de gimnaziu, dar şi dezvoltarea unor noi sfere de interes din cadrul liceului, cum ar fi realizarea unui centru de roboţi la CNMB.

 

„Avem o colaborare în acest sens cu nişte instituţii de cercetare ştiinţifică şi cu câteva companii care promovează tehnologia modernă şi sperăm ca, până în decembrie, să reuşim să facem primele dotări“, a declarat prof. Nicoară.



În plus, şcoala va beneficia de echipamente electronice moderne, dorind să devină o „smart school, implementând un sistem de informatizare a bazei de date şi a documentelor administrative ale unităţii de învăţământ“, a precizat directorul CNMB.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii