Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

ro

01 Apr, 2024 08:20 666 Marime text
Foto: CNMBÎn intervalul 25-30 martie 2024, un grup de trei profesori de la CNMB Constanța (Dogărescu Adina, Petrea Cristina și Tănase Loredana) au parcurs un stagiu de instruire participând la cursul Erasmus "We all are special: inclusion and support for students with special needs in and out of the classroom" susținut de Europass Academy teacher Atena, Grecia. La curs au participat 15 profesori din Olanda, Portugalia, Croația, Polonia, Germania și România.

Potrivit reprezentanților CNMB, tema principală a cursului a permis participanților să facă un schimb de bune practici și să compare sistemele legislative referitoare la educație ale țărilor participante; de asemenea, cursanții au fost inițiați în tehnicile și abordările specifice învățării pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă, atât în timpul orelor dar și în afara școlii.

„Abilitățile și competențele dobândite în urma evaluării cursanților au fost valorizate prin obținerea de către aceștia a certificatelor de absolvire a cursului. Cel mai important aspect îl constituie faptul că toți participanții la curs vor putea disemina în școlile lor metodele de abodare specifice acestor situații, ceea ce va facilita progresul școlar al acestor elevi.

În afara sesiunilor zilnice de curs, participanții au avut ocazia să desfășoare și activități  de cunoaștere a principalelor obiective istorice și culturale ale Atenei (vizite la muzee, Acropole, turul orașului)“ - au mai precizat reprezentanții CNMB.

Citește și: 

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii