Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista Zări Alb Astre a lansat un nou număr! Mirciștii au inaugurat și Biblioteca Virtuală a CNMB

ro

19 May, 2023 13:26 1661 Marime text
 
 
  • Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site-ul zarialbastre.ro.  
 
Momente încărcate de emoție și entuziasm au avut loc la lansarea noului număr al revistei Zări Alb Astre, joi, 18 mai. Festivitatea a avut loc în Biblioteca CNMB, un lăcaș în care s-a sărbătorit o nouă piesă din patrimoniu identitar al colegiului, un număr cioplit din pasiunea și cu perseverența a peste 50 de elevi, alături de profesorii coordonatori. 
 
Evenimentul a fost deschis de către doamna profesor dr. Amalia-Maria Roșioru alături de doamna profesor Luminița Belcin, iar prezentarea propriu-zisă a revistei a fost susținută de redactorul-șef, Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului, și de redactorul-șef adjunct, Sergiu-Andrei Ciaușu, elev în clasa  a X-a A. Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care prezintă teme diverse de la „Revoluția ONU: Decizia care ne-a schimbat viața“ la „De ce iubim“, Școala interbelică constănțeană: o scurtă istorie” etc. De-a lungul prezentării, echipa de coordonare a pus accentul pe etapele parcurse până când articolele au văzut lumina tiparului. Rubricile „Pixeli și tinere pixuri“ sau „Cronicile realului“ au fost evidențiate, iar redactorii al dat citire unor secvențe de text reprezentative pentru articolele lor.
Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site. Întreaga arhivă a revistei, numerele din 1946 până în prezent, revistele Colegiului în limba franceză și germană, anuarele și alte lucrări ale profesorilor mirciști și peste 150 de fotografii au fost integrate în Biblioteca Virtuală a CNMB. Redacția promite ca în viitorul apropiat să extindă Biblioteca și cu alte volume și lucrări importante pentru memoria culturală a Colegiului. De asemenea, în cadrul Bibliotecii sunt prezentate campaniile culturale ale publicației. Numărul lansat cuprinde noul proiect al tinerilor mirciști, intitulat „Magistri Nostri“ dedicat omagierii și readucerii în atenție a personalităților care s-au semnat de-a lungul timpul în paginile Revistei. Prima personalitate omagiată este Mircea Țuglea pentru că „redacția s-a simțit la unison cu ce a publicat Mircea Țuglea despre Zări Alb Astre“, așa cum au transmis elevii. 
 
„În deznodământ, mulțumim profesorilor coordonatori și tuturor membrilor redacției pentru că au reușit să ducă revista în era digitală, impletind tradiția cu inovația! Nu în ultimul rând, îți suntem nespus de recunoscători ție, cititorule, pentru atenția acordată revistei noastre! Te invităm să explorezi site-ul Zări Alb astre apăsând aici“, au transmis tinerii redactori în epilog.
 
Sursă foto: Revista Zări Alb Astre
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii