Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța Andrei Foca, elev în clasa XI-a, a luat locul II la un concurs international de robotică

ro

07 Nov, 2023 19:57 1276 Marime text







În perioada 3-5 noiembrie 2023, s-a desfășurat la București ediția nr.XIV a concursului *Robochallenge*, cel mai mare concurs de  robotică din Europa și unul dintre cele mai mari din lume. 

Peste 230 de echipe cu diferite echipamente, dintre care 650 de roboți, și aproape 1000 de participanți din 19 țări, tineri dornici de a explora tehnologiile care vor schimba lumea pe care o cunoaștem azi în mai bine, au concurat la 15 categorii de concurs (toate tipurile de sumo, humanoid robots, freestyle showcase, freestyle showcase – kids), transmite un comunicat din partea Colegiului Național Mircea cel Bătrân.  .
 

 „Participarea la acest concurs internațional este o experiență educativă excepțională care îi pregătește pe tineri pentru provocările viitorului, unde inovația și tehnologia vor juca un rol cheie în transformarea lumii”, a afirmat rectorul Universității de Ştiință și Tehnologie Politehnica București.


Printre participanții concursului a fost și elevul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, din Constanța, Foca Andrei, elev în clasa a XI-a, având ca diriginte și coordonator pe  Dogărescu Adina, profesor de fizică.

„Andrei a creat în integralitate (proiectare și programare) un robot umanoid care a fost foarte apreciat de juriu și premiat cu locul doi în cadrul acestui prestigios concurs, la categoria freestyle showcase – kids”, se mai arată în comunicatul transmis.

Citește și
Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” va fi gazda „Reuniunii anuale a liceelor cu secţii bilingve francofone” din România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii