Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală cu fierul destinat exportului, prin porturile maritime româneşti

ro

25 Oct, 2012 01:00 1244 Marime text
O tânără domnişoară este acuzată că ar fi înfiinţat, în mod fictiv, o societate comercială, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile. Prejudiciul creat bugetului de stat prin efectuarea de operaţiuni comerciale cu deşeuri metalice destinate exportului, care nu au fost evidenţiate în actele contabile, depăşeşte 2.400.000 de lei. Dosarul urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de trimitere în judecată atât a societăţii comerciale, cât şi a administratorului acesteia.

Ieri, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi au anunţat finalizarea cercetărilor faţă de o societate comercială din Cuza Vodă, judeţul Constanţa. Administratorul firmei, o femeie, este acuzat de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă, în interes propriu a creditului de care se bucura societatea, precum şi de transmiterea fictivă a părţilor sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală. Poliţiştii spun că în luna mai a anului 2010, suspecta a înfiinţat, în mod fictiv, o societate comercială cu sediul în comuna Cuza Vodă, judeţul Constanţa, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile. În perioada mai 2010 - septembrie 2011, societatea ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu deşeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime româneşti, iar operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de aproximativ 2.413.395 lei. Sumele de bani rezultate din activitatea de comerţ cu deşeuri metalice ar fi fost folosite de administrator în interes propriu.

În luna septembrie 2011, în scopul îngreunării urmăririi penale, suspecta este acuzată că a transmis, în mod fictiv, părţile sociale. Potrivit unor surse, firma în cauză se numeşte Business Fashion Consulting SRL şi a luat fiinţă în 2010, fondată fiind de Lina Munteanu, în vârstă de aproximativ 25 de ani. Un an mai târziu, în 2011, fata îl cooptează în unitate pe George Drăgoi, din Medgidia, care devine şi administrator. În acelaşi an, Lina Munteanu s-a retras din firmă. După cum arătam şi mai sus, dosarul penal urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de trimitere în judecată atât a societăţii comerciale, cât şi a administratoarei acesteia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii