Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 27 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

ro

19 Apr, 2024 09:36 933 Marime textSecţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.   
 
Amintim că procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin fac parte din grupul magistraților care și-au anunțat plecarea de la DNA Constanța după ce, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 

Potrivit datelor noastre, ceilalți trei procurori, din grupul celor cinci care și-au anunțat inițial plecarea din DNA, respectiv Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie își vor continua activitatea la DNA Constanța.
 
Totuși, procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, va părăsi DNA Constanța, prin pensionare.
 
În contextul celor mai sus precizate, procurorul șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Stanciu Mihai, trebuie ca până la data de 7 mai 2024 să aducă doi procurori în locul magistraților Andrei Bodean și Conortos Constantin, care vor pleca la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, unde prim procuror este Viorel Gabriel Teliceanu.    

Nu este de trecut cu vederea peste faptul că după plecarea procurorului Sorin Constantinescu, de la DNA Constanța, procurorul șef al Serviciului teritorial Anticorupție, Stanciu Mihai, trebuie să identifice un înlocuitor pentru acesta.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror
Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii