Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi boi vanduti pe o mana de bani falsi

ro

07 May, 2009 01:02 1576 Marime text
Un caz de înşelăciune s-a petrecut în comuna Gârliţa, unde un bărbat a vândut două vite pe baza unor bancnote false.
Cetăţeanul Ion Manta, în vârstă de 81 de ani, s-a plâns poliţiştilor din localitatea Băneasa de faptul că două persoane necunoscute s-au prezentat la domiciliul său, marţi seară, şi au cumpărat de la el două vaci. Din cauza faptului că suma de 1.900 de lei, oferită ca plată, conţinea câteva bancnote cu serii identice, batrânul a devenit suspicios.
Oamenii legii au dat curs reclamaţiei octogenarului, şi au demarat investigaţii pentru a-i prinde pe autori. Din primele cercetări s-a stabilit că aceştia se deplasau cu un autoturism Dacia Papuc.
Maşina a fost dată în urmărire şi a fost depistată la doar o oră după plângerea săteanului înşelat. La intrarea în localitatea Ion Corvin, un echipaj de poliţişti din Băneasa şi Lipniţa i-au reţinut pe suspecţi. Aceştia s-au speriat în momentul în care au fost prinşi şi au aruncat în spatele maşinii, pe iarbă, suma de 1.400 lei, cuprinzând bancnote cu serii identice.
Suspecţii, Kenan Ali, de 33 de ani, şi Ibraim Saib, de 47 de ani, amândoi domiciliaţi în municipiul Medgidia, voi fi prezentaţi, cu propunere de arestare preventivă, la Judecătoria din oraşul lor de domiciliu. Celor doi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie de monedă falsificată.
La ora actuală, suspecţii nu îşi recunosc fapta şi declară că au plătit cu bani autentici.
Prejudiciul provocat de Ali şi Saib a fost recuperat în totalitate, animalele fiind restituite proprietarului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii