Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioclul Craciun investeste in imobiliare

ro

13 Mar, 2008 00:00 4656 Marime text
1205353458.jpg

Pe strada Nicolae Iorga, la numarul 24 B, intre doua blocuri de patru nivele se va ridica un imobil de locuinte cu 11 etaje.

Firma care pune bazele acestui proiect este Progress Consulting. Inedit este faptul ca societatea se ocupa cu activitati de pompe funebre. De fapt, cel care conduce Progress Consulting SA este Nicolae Craciun, administratorul Cimitirului Municipal. Proiectul din Tomis II a fost aprobat, luna trecuta, in sedinta de Consiliu Local. Documentatia pe care alesii constantenilor au avut-o spre studiu ne arata faptul ca blocul cu 11 etaje se va ridica pe o suprafata de 822 mp si va avea, la parter, spatii comerciale, iar la nivelele superioare, 52 de apartamente. "Proiectul propune amenajarea subsolului si demisolului ca parcaj pentru 52 de apartamente.

De la locuri de veci la apartamente

Referatul 148640 din 15 ianuarie 2007 arata faptul ca terenul, identificat cu numerele cadastrale 19326 si 12808, este proprietatea SC Progress Consulting SA conform contractelor de vanzare-cumparare nr. 2502 din 2005, autentificat de notar public Mariana Iosif , si nr. 6345 din acelasi an, autentificat de notar public Cristina Budei. Seful de la Progress Consulting este Nicolae Craciun, cel care are in grija Cimitirul Municipal din Constanta. In societatea cu care s-a implicat in afaceri imobiliare este asociat cu Aurel Ionescu si Cristina Craciun. Administratorul de cimitir are mai multe afaceri, printre care Comfort Construct SRL, Eternity Memorial SRL, Classic SRL si Fannik Impex Ltd. SRL. Se pare ca Nicolae Craciun a prins gustul afacerilor imobiliare, din moment ce Progress Consulting are in plan realizarea unui alt imobil de locuinte, birouri, spatii de cazare si spatii comerciale in Tomis Nord, pe Aleea Heracleea.

Locatari nemultumiti

Vestea invecinarii cu imobilul de 11 etaje nu i-a bucurat deloc pe locatarii blocurilor J0 si J1. In majoritate batrani, cei care isi au domiciliul in cele doua blocuri de foarte multi ani nu si-au pus decat o singura intrebare: "cum vom mai respira?". Locul dintre cele doua blocuri din apropierea Capelei Militare a fost inca de la inceput spatiu verde. Insa, precedentul a fost creat atunci cand a fost aprobata construirea unui imobil, in aceeasi zona, pe locul liber dintre blocurile J1 si J2. Patronul de la Progress Consulting a refuzat sa furnizeze date despre proiectul sau. Deranjat de ora si de ziua saptamanii in care a fost contactat, Craciun a spus, in prima faza, ca nu stie despre ce bloc de 11 etaje este vorba. Apoi, si-a dat seama ca ar fi mai bine sa evite raspunsul, spunand ca este la o petrecere.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii