Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni din Irak, Siria, Libia, India și Pakistan au încercat să intre ilegal în România

ro

09 Apr, 2017 20:04 2359 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat 44 de cetăţeni din Irak, Siria, Libia, India și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
 
Având în vedere că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
 
S-a stabilit că primul grup era format din 12 cetățeni din Irak, Siria și Libia, respectiv cinci bărbaţi, o femeie şi șase minori, cu vârste cuprinse între trei şi 32 de ani. Al doilea grup era format din 12 cetățeni irakieni, șase bărbaţi, patru femei şi doi minori, cu vârste cuprinse între  7 şi  47 de ani. Toate cele 24 de persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
 
De asemenea, poliţiştii au mai depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Gherman și Clopodia, două grupuri de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că primul grup este format din şase bărbaţi, patru femei şi patru minori, cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între trei și 30 de ani. Al doilea grup era format din șase bărbați, trei din India și trei din Pakistan cu vârste cuprinse între trei și 40 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.     
 
Vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.



Sursa foto: politiadefrontiera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii