Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

ro

24 Jan, 2024 11:34 635 Marime text

foto: Garda de Coastă
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative specifice, au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localității Cetate, paisprezece  cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România.

În data de 22.01.2024, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor existente la nivelul structurii, transmite un comunicat al Gărzii de Coastă. 

Astfel, prin dislocarea de forțe suplimentare și utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, au detectat în pădurea din apropierea localității Cetate, paisprezece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria. 

Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind faptul că, sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane. Persoanele depistate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, a mai punctat sursa citată. 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Vă reamintim faptul că în zilele de 14.01.2024 și 20.01.2024, alți 19 cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de frontieră prin utilizarea tehnicii de supraveghere terestră și aeriană, pe raza localităților Ostrov și Băneasa, dupa ce au trecut ilegal frontiera de stat din R. Bulgaria, în România.
Toate persoanele despitate au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în baza acordului de readmisie dintre România și R. Bulgaria.

Cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, precum și utilizarea de echipamente de supraveghere terestre și aeriene cu sisteme optoelectronice, cu vedere pe timp de noapte, au asigurat combaterea imigrației ilegale, precum și salvarea persoanelor care au trecut ilegal frontiera, întrucât o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestora. 




Citește și:

Poliția de Frontieră, situație actualizatăDetalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii