Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

ro

24 Jan, 2024 12:22 1024 Marime text
Marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române - DGCCV -  Echipe Mobile au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară a fost selectat pentru verificări suplimentare, un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe relația București-Istanbul, transmite un comunicat al Poliției de Frontieră. 

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire - Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.



Întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanții AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reținere temporară a numerarului până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare.



Citește și:

Garda de CoastăAlți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii