Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

ro

22 Jan, 2024 09:41 615 Marime text

Sursa foto: Poliția de Frontieră



 
  • La data de 22.01.2024, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, la delegarea şi sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Arad, efectuează 35 de percheziții domiciliare în județele Arad, Bihor, Brăila, Dolj și Vrancea, într-o cauză privind săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranţi, potrivit Poliției de Frontieră.

De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada martie 2023-ianuarie 2024, 30 de suspecți, cetățeni români și străini, provenind din Siria, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal, Egipt, Turcia, Belarus, ltalia și Austria, au inițiat și  constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficul de migranți”, transmite sursa citată.

Conform Poliției de Frontieră, aceștia au fost racolați, în principal, din  București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere/vize de muncă, fiind adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală Europa de Vest.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranți.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Brăila, Vrancea, Sibiu, cel al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad și Sibiu și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Arad și Bihor, precum și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate este asigurat de către  Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
 
 
 Citește și
Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii