Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

ro

22 Jan, 2024 13:48 528 Marime text





 
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative specifice, utilizând echipamente de supraveghere cu termoviziune, inclusiv drone (UAV), au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localităților Esechioi și Făurei, nouăsprezece  cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România, potrivit Poliției de Frontieră.

În data de 20.01.2024, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor furnizate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria.

„Astfel, utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, precum drone (UAV) echipate cu sisteme optoelectronice cu vedere pe timp de noapte, au detectat în pădurea din apropierea localității Făurei, zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind faptul că, sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română”, transmit polițiștii.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni și irakieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, mai spun polițiștii de frontieră.
O situație similară a avut loc în data de 14.01.2024, în jurul orei 08.30, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, în baza unor informații, au reținut, în zona Esechioi, nouă persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română.
„Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că, persoanele sunt cetățeni sirieni care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Toate persoanele care au trecut ilegal frontiera de stat au fost preluate de către autoritatea de frontieră a R Bulgaria, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria”, informează Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi pentru identificarea și implicarea fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii.

„Cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, precum și utilizarea de echipamente de supraveghere terestre și aeriene cu sisteme optoelectronice, cu vedere pe timp de noapte, au asigurat combaterea imigrației ilegale, precum și salvarea persoanelor care au trecut ilegal frontiera, întrucât o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestora”, specifică sursa.

 
Citește și
Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii