Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

ro

07 Apr, 2024 11:12 621 Marime text
Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
 
  • În această săptămână, polițiștii de frontieră au efectuat 20.599 de verificări în aplicația eDAC, pentru stabilirea valabilității condițiilor de călătorie și a documentelor de călătorie ale persoanelor.
     
Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Totuși, polițiștii de frontieră, împreună cu colegi de la poliție, imigrări și jandarmerie, efectuează acțiuni polițienești punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Pentru operativitate, structurile Ministerului Afacerilor Interne utilizează dispozitive mobile care folosesc aplicația eDAC, conectată la bazele de date ale autorităților române și a celor din Spațiul Schengen, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.

În această săptămână, polițiștii de frontieră au efectuat 20.599 de verificări în aplicația eDAC, pentru stabilirea valabilității condițiilor de călătorie și a documentelor de călătorie ale persoanelor.

Una dintre cele mai recente situatii a fost pe Aeroportul Henri Coandă București, în data de 05.04.2024, la ora 18.10, când o echipă mixtă formată dintr-un polițist de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă și un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a oprit pentru verificări o persoană de sex masculin. Acesta s-a legitimat cu un pașaport pakistanez și un permis de ședere emis de România.

Totodată, acesta a prezentat un boarding-pass în direcția Bologna. În urma verificărilor făcute în bazele de date ale IGI și din discuția cu angajatorul s-a constatat faptul că cel în cauză nu s-a mai prezentat la locul de muncă de peste 90 de zile, astfel că s-a întocmit un proces-verbal de depistare, iar persoana a fost preluată de o echipă operativă a IGI, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii