Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barmaniţe, ospătăriţe ori culegătoare de măsline Tribunalul Constanţa şi cele 16 persoane bănuite că traficau minore în Occident

ro

06 Sep, 2012 01:00 1779 Marime text
comisie_-_palatul_justitiei.jpgMai multe persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni s-au aflat, ieri, în atenţia magistraţilor constănţeni.

Concret, Tribunalul Constanţa a analizat cauza penală cu numărul unic 7457/118/2012, în care inculpaţii sunt 16 număr. Portalul instanţelor de judecată arată că dosarul inculpaţilor a avut ca obiect „Cerere de comisie rogatorie şi delegare. Audiere martori".

Privitor la această speţă, oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat că cercetările au fost demarate în baza informaţiilor furnizate de către autorităţile olandeze cu privire la existenţa pe teritoriul României a unei grupări de traficanţi de persoane, formată din cetăţeni români şi olandezi care recrutau tinere, minore şi majore, din diverse judeţe ale ţării. Organele de anchetă mai susţin că inculpaţii, sub promisiunea unui loc de muncă (fie ca barmaniţă sau ospătăriţă, fie în agricultură, la cules de măsline) în Occident, respectiv în Olanda, transportau fetele în Amsterdam, unde le exploatau sub ameninţare şi violenţă pe piaţa prostituţiei din această ţară.

Ulterior, continuă procurorii DIICOT, veniturile rezultate erau încasate de către membrii grupării. În urma activităţilor efectuate în cauză s-a stabilit că, alături de această grupare trimisă în judecată de procurorii DIICOT, au acţionat şi alte persoane pentru care autorităţile judiciare olandeze au procedat la urmărirea penală, fiind arestaţi şi condamnaţi de instanţele olandeze la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni de trafic de persoane. Următorul termen a fost stabilit de judecători pentru mâine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii