Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

ro

27 Mar, 2024 16:42 2880 Marime textProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat și obținut arestarea preventivă a unui bărbat cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție şi tentativă de omor, pe o perioadă de 30 zile.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 25 martie 2024, în satul Dropia, Tortoman, județ Constanța, ar fi pătruns în casa fostei concubinei unde l-ar fi lovit cu o sapă în zona capului pe iubitul femeii.
 
De menționat că la data faptei femeia obținuse față de cel arestat un ordin de protecție.
 
În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Instanța a decis arestarea bărbatului.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii