Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

ro

02 Apr, 2024 17:00 487 Marime text
  • Hotărârea a fost luată în dosarul cu indicativul 8767/212/2022, cauză în care, în primă instanță, Asociația Petre Țuțea a fost obligată de instanță să achite peste 5.000 de euro către AFI SRL.
Asociația Culturală Național Creștină Petre Țuțea a pierdut astăzi, 2 aprilie 2024, și la Tribunal procesul deschis asociației de către Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța, deținută de primărie.
 
Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului au respins ca nefondat apelul declarat de Asociația Culturală Petre Țuțea împotriva deciziei nefavorabile a Judecătoriei Constanța.
 
Decizia instanței poate fi atacată în recurs.
 
Hotărârea a fost luată în dosarul cu indicativul 8767/212/2022, cauză în care, în primă instanță, Asociația Petre Țuțea a fost obligată de instanță să achite peste 5.000 de euro către AFI SRL.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 2 aprilie 2024, din dosarul 8767/212/2022:
 
„Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa“
 
Acum, reprezentanții Asociației Culturale Național Creștine Petre Țuțea au la dispoziție 30 de zile de la primirea hotărârii motivate să declare recurs.
 
Potrivit datelor noatre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Aurora Coadă și Adrian Neagu, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
În minuta Hotărârii 12378/2022 a Judecătoriei, menținută acum de Tribunal, se arată că instanța „admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta R.A. Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, în contradictoriu cu pârâtele Biblioteca «Petre Ţuţea» și Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea»“.
 
Astfel, judecătorii „obligă pârâta Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea» la plata către reclamantă a sumelor: - 5.306,52 euro inclusiv TVA, cu titlu de debit principal aferent perioadei martie 2021-februarie 2022, care vor fi plătiți în lei, la cursul BNR din ziua plăţii; - 551,95 euro pe lună (TVA inclus) reprezentând contravaloare folosinţă spaţiu, care vor fi plătiți în lei, la cursul BNR din ziua plăţii, calculat începând cu luna martie 2022 şi până la data evacuării efective din imobil/încetării săvârşirii faptei ilicite“.
 
De asemenea, instanța „obligă pârâta Asociaţia Culturală Naţional Creştină «Petre Ţuţea» să plătească reclamantei suma de 1588,64 lei, cu titlul cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Respinge, în rest, cererea, ca neîntemeiată“.
 
Rămâne de văzut dacă decizia Tribunalului va fi atacată la Curtea de Apel.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cum au învins pensionarii din Constanța Consiliul Local! Explicațiile judecătorilor de la Curte (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii