Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Craiova… Pe când şi Constanţa?

ro

11 Dec, 2017 00:00 2624 Marime text
De fiecare dată când mă uit la meciuri de fotbal găzduite de stadioane-bijuterii din România, nou construite, gândul mă duce imediat la situaţia noastră, iar o întrebare mă trimite imediat la un exerciţiu de imaginaţie şi la a visa cu ochii deschişi: cum ar fi să avem şi noi, la Constanţa, un stadion mare şi frumos?
Craiova este ultimul mare oraş din ţară intrat pe lista celor cu stadioane noi, alături de municipiul Bucureşti sau de Ploieşti şi Cluj. Peste tot, s-a dovedit că ridicarea unei arene noi a dat un imbold deosebit fotbalului. Un fel de moment zero, un punct de plecare, şi în tribune, şi pe teren. Spectatorii au venit în număr mare, iar atmosfera a fost în multe cazuri senzaţională. Şi am avut dovada, de curând, la partida CSU Craiova - FC Viitorul, când chiar şi Hagi a remarcat ambianţa de nivel european de pe stadion şi a spus că s-a simţit bine şi că merită să antrenezi în asemenea condiţii.
 
Noi, la Constanţa, ce avem? Un stadion vechi, ajuns într-o stare precară, care nu poate găzdui momentan nici măcar meciuri de Liga a 3-a, SSC Farul fiind nevoită să joace la Techirghiol. Stadionul din strada Primăverii e în proces de transfer de la Ministerul Tineretului şi Sportului către Consiliul Local Municipal, la cererea acestuia, şi până nu va fi încheiată această procedură nu se va putea interveni în reabilitarea complexului sportiv.
 
Cum ar fi să avem şi noi, la Constanţa, un stadion mare şi frumos? Ce emulaţie s-ar naşte, în rândul tuturor celor implicaţi, în primul rând al spectatorilor… Ideal ar fi o arenă nouă, ridicată de la zero (eventual pe locul celei de acum) ori măcar modernizarea celei actuale. Oricum, pentru început, ca un prim pas, pentru readucerea fotbalului divizionar în municipiu, se impune schimbarea feţei arenei actuale, cosmetizarea ei dramatică. Stadionul din strada Primăverii e plin de istorie, atrage în continuare simpatii şi nostalgii, e privit ca o casă adevărată (şi unde te simţi cel mai bine decât acasă?), însă e nevoie de lucrări ample de reabilitare. S-a tot spus, de a devenit un clişeu, dar o repet şi eu: e mare păcat că un oraş precum Constanţa suferă teribil la capitolul infrastructură sportivă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii