Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificare în conducerea societății ARGUS SA Constanța. Despre ARGUS SA. Povestea fabricii de ulei Constanța (document)

ro

23 Jun, 2017 06:47 8458 Marime text
Potrivit unui raport curent postat ieri, de către Societatea ARGUS SA – Constanța, pe portalul Bursa de Valori București, sunt anunțați cei interesați că au încetat raporturile de muncă dintre companie și directorul comercial, Maricel Nicușor Haret, care a intrat în vigoare chiar de ieri.

Raportul curent este semnat de directorul general al ARGUS SA Constanța Sabin-Marcu Robu.

Despre ARGUS SA

Potrivit paginii oficiale de internet proprie Argus SA este una din societăţile reprezentative din România din domeniul prelucrării seminţelor oleaginoase.
Argus SA procesează seminţe de floarea-soarelui şi de rapiţă producând ulei brut, ulei rafinat, şroturi proteice şi alte subproduse.

Cu o istorie în arta fabricării uleiului vegetal de peste 70 ani, Argus SA este preocupat să asigure cu continuitate clienţilor săi produse de calitate, pe gustul tuturor consumatorilor săi, calitatea uleiului Argus fiind, de altfel, recunoscută în toată ţara.
 
Povestea fabricii de ulei Argus începe în urma cu 70 de ani, fiind construita bucata cu bucata, atât povestea, cât si unitatea industriala.

Fabrica de ulei «Argus » a fost înfiintata în 1943 sub denumirea S.A.R. ARGUS , fiind o societate privata cu capital românesc si a avut sediul în fosta zona "Obor", pe strada Ardealului nr. 8.

În anul 1948 are loc nationalizarea si schimbarea denumirii în "Întreprinderea de Ulei Constanta", unitatea functionând sub acest nume pâna la caderea regimului comunist.

În 1968 a început o investitie pentru construirea unei fabrici moderne, cu capacitate mai mare, la adresa la care Argus se gaseste si astazi, în strada Industriala, Nr. 1, iar cele doua unitati au functionat împreuna pâna în anul 1980, când vechea unitate a fost dezafectata.

Dupa 1990 a revenit la vechiul nume, cel de Argus.

Între 1994 si 1996 a urmat procesul de privatizare a societatii. Societatea a devenit o companie publica cu capital integral privat, reprezentând un succes al metodei de privatizare MEBO.

Înca de la constituirea sa ca societate comerciala, în 1991, dar în special începând cu anul 1994 a urmat o perioada de investitii sustinuta avînd urmatoarele etape:

În anul 1994 a fost pusa în functiune o linie de îmbuteliere cu o capacitate de 210.000 L/24 ore.

În anul 1996 s-a montat o instalatie de format butelii PET si s-a achizitionat linia pentru îmbuteliere în PET.

Începând cu anul 1997 la linia de uleiuri brute s-a modernizat sectia Extractie iar în anul 1998 linia de precuratire de tip BUHLER.

În anul 1999 si în 2004 sectia rafinarie a fost modernizata si retehnologizata , crescîndu-se capacitatea de rafinare si obtinând uleiuri rafinate prin ambele metode de rafinare, atât fizica cît si chimica ce asigura satisfacerea exigentelor consumatorilor.

În anul 2005 s-a realizat dotarea cu o linie de îmbuteliere în bidoane de 2L si modernizarea liniei de îmbuteliere de 1L.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii