Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Acționarii Argus SA, convocați în adunare generală! Ce se află pe ordinea de zi

ro

20 Mar, 2024 10:28 533 Marime text
Societatea Argus - S.A. a dispus convocarea adunării generale a acţionarilor ARGUS - S.A. Consiliul de administraţie al ARGUS - S.A. Constanţa, cu sediul în str. Industrială nr. 1. Decizia s-a publicat în Monitorul Oficial al României pe 15 martie 2024.
 
Astfel, se convoacă la sediul societăţii din mun. Constanţa, str. Industrială nr. 1, cod poştal 900147, jud. Constanţa, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru data de 17.04.2024, ora 11.00.
 
Au dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale toţi deţinătorii de acţiuni înregistraţi nominal în Registrul Acţionarilor la sfârşitul zilei de 5.04.2024, care este data de referinţă.
 
În cazul în care la prima convocare nu vor fi întrunite condiţiile legale de cvorum, Adunarea Generală Ordinară se reconvoacă pentru data de 18.04.2024, ora 11.00, la sediul societăţii ARGUS - S.A. din mun. Constanţa, str. Industrială nr. 1, cod poştal 900147, jud. Constanţa.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor are următoarea ordine de zi:

1.Prezentarea şi aprobarea situaţiilor financiare individuale şi consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31.12.2023, întocmite în conformitate cu OMFP nr. 1802/2014, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza Raportului anual al Consiliului de Administraţie şi a rapoartelor auditorului financiar.

2.Aprobarea modalităţii de acoperire a pierderii înregistrate de societate la data de 31.12.2023;

3.Aprobarea întocmirii pentru exerciţiul financiar al anului 2023 a situaţiilor financiare anuale întocmite conform IFRS la 31.12.2023, set independent de situaţiile financiare anuale întocmite şi publicate în conformitate cu legislaţia română în vigoare.

4.Numirea auditorului financiar Deloitte Audit - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, pentru o perioadă 1 an, pentru auditarea situaţiilor financiare individuale şi consolidate aferente anului financiar 2024 şi mandatarea Consiliului de Administraţie pentru negocierea clauzelor financiare şi juridice ale contractului de servicii de audit financiar şi încheierea acestuia, cu respectarea tuturor prevederilor legale aplicabile acestei activităţi.

5.Prezentarea şi aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a Programului de Investiţii pentru anul 2024.

6.Aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor societăţii aleşi în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 26.04.2023 pentru exerciţiul financiar 2023.

7.Alegerea membrilor Consiliului de Administraţie pentru un mandat de 2 (doi) ani, ca urmare a încetării de drept a mandatului administratorilor actuali.

8.Mandatarea reprezentantului Infinity Capital Investments - S.A. în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor să semneze, în numele şi pe seama societăţii Argus - S.A., contractul de administrare cu membrii Consiliului de Administraţie.

9.Aprobarea nivelului indemnizaţiei lunare cuvenite membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii începând cu data prezentei A.G.O.A. de aprobare a situaţiilor financiare, pentru anul financiar în curs şi pentru primele luni ale anului următor, până la A.G.O.A. de aprobare a situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar 2024.

10.Aprobarea limitei anuale a asigurării de răspundere profesională pentru membrii Consiliului de Administraţie al societăţii.

11.Aprobarea datei de 10.05.2024 ca dată de înregistrare şi a datei de 09.05.2024 ca dată "ex-date", în conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru stabilirea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adoptate.

12.Împuternicirea Preşedintelui Consiliului de Administraţie, cu posibilitatea de înlocuire de către Directorul General, să îndeplinească toate formalităţile legale, să semneze toate actele juridice necesare pentru depunerea hotărârii A.G.O.A. la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, precum şi toate actele juridice necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestei hotărâri.
 
Despre Argus SA

Potrivit Termene.ro, Argus SA se ocupă de fabricarea uleiurilor și grăsimilor, este controlată de o Listă de acționari și administrată de George-Gabriel Vișan (fost deputat PSD de Constanța), de Codrin Matei și de Bogdan Stan.

Codrin Matei este asociat și administrator, potrivit Termene.ro, în Crosspoint Finance SRL, Blackwater Capital SRL și în Crosspoint Real Estate SA, este asociat în Cuantic Estate Partners SRL și administrează Mercur SA, Flaros SA și Societatea De Investitii Financiare Oltenia SA.

În trecut, Codrin Matei a figurat în Capital Acquisitions SRL și în Coolbuy SRL, radiate în prezent.
 
Stan Bogdan este asociat și administrator în Twoforsun Energy SRL și în Energy Sunland SRL, din Brăila, și mai administrează Mercur SA, din Dolj, și Comcereal SA, din Tulcea.
 
Vișan George Gabriel este asociat în Visage Intelligent Solutions SRL, din Constanta, și mai administrează Comcereal SA, din Tulcea, dar și Aliment Murfatlar SRL, din Constanța.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 360.593.131 lei, profitul de 31.837.975 de lei și 217 angajați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 Citește și:
 
Afaceri Constanța O nouă decizie, aprobată de conducerea Argus SA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii