Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Cumpăna, la Conferința finală a programului intitulat RO 10, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

ro

13 Dec, 2017 16:38 1290 Marime text
Astăzi 13 decembrie, Fondul Roman de Dezvoltare Socială (FRDS)  a organizat la București, Conferința finală a programului intitulat RO 10 „Copii şi tineri aflați în situaţii de risc si inițiative locale şi regionale pentru reducerea inegalitațiilor naționale şi pentru promovarea incluziunii sociale” (CORAI).

Programul este finanțat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin intermediul Granturilor SEE 2009 – 2014. În calitate de beneficiar al acestui program, comuna Cumpăna a fost reprezentată la această conferintă de către primarul ec. Mariana Gâju, coordonator proiectului Georgiana Hodorgea şi inspectorul asistența socială Simona Zamfir.
  
Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Cumpăna, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Vînători-Neamţ, judeţul Neamţ, Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Prundeni, judeţul Vâlcea şi Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna au implementat în perioada februarie 2015 – ianuarie 2017 proiectul “Centre socio-educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judetul Valcea).
 
Valoarea totală eligibilă a proiectului (cu TVA) este de 2.269.755,05 din care grant SEE – 1.929.291,79 lei (85%) – şi cofinanţare publică 340.463,26 lei (15%)
 
Obiectivele proiectului au fost înfiinţarea a 3 centre socio-educative în fiecare din cele trei localităţi partenere, respectiv: construirea a două centre noi pe suprafeţe de teren aflate în proprietatea UAT Cumpăna şi UAT Vînători-Neamţ,  şi deschiderea unui centru ce  funcţioneaza într-un spaţiu existent, deţinut de UAT Prundeni.

Aceste centre oferă servicii integrate copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate în vederea îmbunătăţirii frecvenţei şcolare şi a reducerii cazurilor de abandon şcolar, cât şi pentru creşterea performanţelor şcolare a grupului ţintă. În comuna Cumpăna beneficiază de aceste servicii 83 de copii, din care 12 sunt de etnie romă.

Începând cu anul 2013, Fondul Roman de Dezvoltare Socială, impreună cu partenerul său, Consiliul Europei (CoE), a derulat programul RO10 – CORAI, in valoare de 31.764.706 euro, program prin care au fost finanțate 100 de proiecte, care deruleaza activitați in peste 300 de localități in scopul imbunătățirii situației copiilor si tinerilor aflați in situații de risc social, cu o atenție specială acordată populației de etnie romă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii