Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a cerut demisia ministrului Energiei Angajaţii Oil Terminal SA nu vor modificarea Consiliului de Administraţie (galerie foto)

ro

30 Sep, 2016 00:00 2363 Marime text
Peste 100 de angajaţi ai Oil Terminal SA Constanţa, „înarmaţi“ cu bannere, fluiere şi vuvuzele, s-au adunat, ieri, în faţa sediului companiei, strigându-şi supărarea. Mai exact, oamenii sunt nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în Consiliul de Administraţie al companiei. La eveniment au fost prezenţi Ahile Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, şi Ion Caraingat, liderul Cartel Alba Constanţa.
 
„Protestăm faţă de decizia Ministerului Energiei de a înlocui actualul Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ. Se doreşte un consiliu de administraţie susţinut de acţionarii minoritari. Suspectăm Ministerul Energiei că nu este de acord cu mărirea capitalului social al Oil Terminal pentru că, prin această mărire de capital, acţionarii minoritari ar trebui să mai aducă 400.000 de euro pentru a-şi menţine procentul actual. Prin această mărire de capital, ei îşi pot pierde mandatele în Consiliul de Administraţie“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, liderul de sindicat al Oil Terminal, Nicu Androne.
 
„Aceasta este o adunare generală a sindicatului, pentru ca toţi colegii noştri să fie informaţi despre situaţia creată de ministrul Energiei, Vlad Grigorescu. Acesta doreşte să promoveze nişte oameni în CA, care, acum un an, doreau să restructureze societatea, disponibilizând 300 de angajaţi. Oil Terminal este o companie listată pe burse, care are o productivitate în creştere. Salariile sunt la zi şi sunt destul de bune, oamenii îşi fac treaba şi doresc să muncească în continuare, ca Oil Terminal SA să aibă productivitate.
 
Se pare că ministrul Energiei doreşte ca Oil Terminal SA să fie privatizat. Atragem atenţia ministrului Energiei că acţionarii minoritari au fost şi împotriva reparaţiilor capitale ale instalaţiilor Oil Terminal pentru siguranţa locurilor de muncă. Lipsa acestor investiţii pune în pericol inclusiv oraşul Constanţa, deoarece multe instalaţii sunt construite în interiorul oraşului“, a menţionat, la rândul său, liderul sindicatului Cartel Alfa filiala Constanţa, Ion Caraignat.
 
Manifestanţii strânşi în faţa sediului Oil Terminal au cerut demisia ministrului Energiei, Vlad Grigorescu. Dacă nu vor obţine nicio concesie după manifestaţia de la Constanţa, sindicaliştii au de gând ca săptămâna viitoare să picheteze sediul Guvernului României. Ei spun că vor face demersuri pentru a obţine autorizaţii de pichetare.
 
„Mesajul nostru este să mergem la Cioloş şi să-i cerem să-l demită pe ministrul Energiei. Dacă nu-l va demite, atunci, jos Cioloş!“, afirmă Caraignat. „Vom continua lupta“, a adăugat sindicalistul Nicu Androne. De altfel, tot el spune că proteste vor mai avea loc la Oil Terminal şi pe 10 şi 11 octombrie. „Rezolvarea acestei situaţii stă în mâinile premierului Dacian Cioloş. Îi cerem public să-l demită pe ministrul Energiei“, a mai spus liderul de sindicat al Oil Terminal, Nicu Androne. „Noi deja am trimis adrese către Ministerul Economiei şi către prim-ministru“, a completat acesta.

Şedinţă AGA, pe 10 octombrie

Pe data de 10 octombrie, acţionarii Oil Terminal vor desemna, într-o şedinţă AGA, noi membri în Consiliul de Administraţie al companiei. Aceştia vor fi numiţi în baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ. În acest sens, Ministerul Energiei a realizat o listă cu cei aleşi după o procedură de selecţie, care a durat mai mult de jumătate de an. Pe listă se află trei persoane prezente deja în CA-ul Oil Terminal, iar dintre ceilalţi trei, unul a mai deţinut funcţia de membru în CA-ul Oil Terminal.
 
Propunerile Ministerului Energiei: Toma Bogdan Costreie - actualul preşedinte al CA-ului Oil Terminal, Cătălin Constantin Grigorescu - membru al CA, Dumitru Matei - membru al CA, Iuliana Andronache - în prezent director general interimar al Electrica. Pe 24 octombrie îi expiră interimatul: Cristian Florea - a mai deţinut funcţia de membru CA al Oil Terminal în perioada decembrie 2013 - august 2014. Conduce o companie de consultanţă, Well Done Accounting & Audit SRL, şi a lucrat pentru firma Butan Gas România: Bogdan Cristian Patriniche, specializat pe pieţe de capital. În 2012 a fost propus pentru preluarea conducerii Bursei de Valori Bucureşti. ​Un al şaptelea membru este Dan Bărbulescu, reprezentant al acţionarului minoritar Broadhurst Investments Ltd.
 
În aceeaşi şedinţă AGA vor fi discutate şi propuneri ale acţionarului minoritar. Una este aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva directorului general şi a administratorilor societăţii, pentru prejudicierea societăţii ca urmare a operaţiunilor desfăşurate de către aceştia cu încălcarea legii. O acuzaţie este manipularea pieţei de capital pe care sunt tranzacţionate acţiunile emise de către societate, prin falsificarea situaţiilor financiare preliminare aferente anului financiar 2015.

Citeşte şi

Încă o „victorie“ în instanţă pentru Oil Terminal în faţa Broadhurst Investment Ltd. (document)

Ministerul Energiei schimbă trei administratori ai Oil Terminal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii