Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Oil Terminal au ieşit în stradă Directorul Sorin Ciutureanu - „Disponibilizarea a 200 de angajaţi a fost un scenariu“ (galerie foto)

ro

08 Nov, 2014 00:00 3480 Marime text
Supăraţi că nu şi-au primit nici până azi prima de Paşte şi speriaţi de zvonul unor disponibilizări care ar urma să aibă loc, circa 100 de angajaţi ai companiei Oil Terminal au protestat, ieri, în faţa sediului.
 
„Înarmaţi“ cu vuvuzele, fluiere şi pancarte, angajaţii şi-au strigat supărările. Una dintre ele este legată de prima de Paşte, pe care nu au primit-o pentru anul în curs, iar alta se referă la o posibilă disponibilizare a 200 de persoane, anunţată de Consiliul de Administraţie al companiei. „Noi avem o hotărâre definitivă, dar conducerea companiei a făcut recurs. Directorii trag de timp ca să nu ne dea banii. Acum ne antrenăm. Dar săptămâna viitoare, mai exact, joi, vom protesta din nou, dacă nu vom primi banii care ni se cuvin. Au trecut şase luni, avem hotărâre la executare, pe care compania nu vrea să o aplice“, a declarat liderul de sindicat, Nicolae Andone.

Compania nu va face disponibilizări

La insistenţele protestatarilor, pentru prima dată, a ieşit printre aceştia directorul societăţi Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. Adresându-se protestatarilor, el a declarat că toţi angajaţii vor primi prima de Paşte pentru anul în curs. De asemenea, acesta i-a liniştit pe angajaţi că, în viitorul apropiat, nu urmează disponibilizări. „Am fost nevoiţi să respectăm toţi paşii legali, de aceea am făcut recurs la executarea silită. După rezolvarea recursului, veţi primi prima de Paşte. Deja au fost făcute ştatele. Cât priveşte disponibilizările, acestea nu vor avea loc. Într-adevăr, când compania Lukoil anunţase că se retrage şi că vor închide Rafinăria Petrotel (Ploiești), am făcut un scenariu. Potrivit acestui scenariu, s-a estimat că 200 de persoane ar fi rămas fără loc de muncă. Însă, în condiţii de forţă majoră, nimeni nu va fi disponibilizat, ci trecut la serviciile de pază. În acest sens, vom renunţa la firmele private de pază“, a explicat directorul Sorin Ciutureanu.
 
Compania Oil Terminal a înregistrat, în primul semestru, o cifră de afaceri de 50,9 milioane de lei (11,4 milioane de euro), în creştere cu 4%, de la 48,9 milioane de lei in perioada similară a anului trecut. La finele lunii iunie, Oil Terminal consemna pierderi de 1,4 milioane de lei, în scădere de la 4,4 milioane de lei în perioada ianuarie - iunie 2013. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 59,62% din acţiunile companiei constănţene.

Dosar pe rolul Curţii de Apel Constanţa

Reamintim că Oil Terminal SA urmează să achite către 910 salariaţi primele de Paști pentru acest an, de câte 1.000 de lei, aşa cum a stabilit Tribunalul Constanţa. Dar compania a cerut suspendarea executării silite. Astfel, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, la 30 octombrie, a fost înregistrat dosarul nr. 645/36/2014, cu obiectul „suspendare executare dosar 3545/118/2014 al Tribunalului Constanţa“. Părţile dosarului sunt SC Oil Terminal SA, în calitate de reclamant, şi Sindicatul Oil Terminal, în calitate de pârât. „Este vorba despre plata primei de Paşte. Am cerut suspendarea executării şi am făcut recurs. Pentru a achita prima de Paşte în valoare de 1.000 de lei pentru cei 910 de angajaţi, avem nevoie de circa 1.000.000 de lei“, ne-a explicat Sorin Ciutureanu, directorul societăţii Oil Terminal SA. Potrivit deciziei Tribunalului Constanţa, societatea urma să achite către 910 salariaţi primele de Paște pentru acest an, de cate 1.000 de lei. Sindicatul Oil Terminal a cerut instanţei, în luna mai, să oblige compania să plătească contravaloarea primei de Paşte către cei 910 de angajaţi şi să achite şi cheltuielile de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii