Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii PSD nu participă la iniţiativa preşedintelui CJC Valentin Vrabie - „Aş protesta împotriva lui Nicuşor" (galerie foto)

ro

27 Oct, 2010 02:15 1835 Marime text
cap_9.jpgPrimarii pesedişti din judeţ, solicitaţi şi ei să-şi adune funcţionarii din primării şi să participe la mitingul de azi din capitală, ca parte integrantă a protestului din administraţia publică promovat de Nicuşor Constantinescu, nu prea s-au înghesuit la apel. Dintre cei care au răspuns întrebării legate de participarea la protest cei mai mulţi au declarat că nu se vor alătura pentru că nu pot să-şi lase primăriile goale

miting.jpg„Problema nu este la Guvern, ci la preşedintele CJC care împarte banii după alte criterii. Nu aş protesta împotriva Guvernului ci împotriva lui Nicuşor Constantinescu", a declarat Valentin Vrabie, primarul din Peştera.

Ieri s-a dat din nou adunarea la Consiliul Judeţean Constanţa şi primărie pentru protest în faţa Prefecturii Constanţa. Ce-i drept, funcţionarii s-au urnit mai greu din birourile lor cu atât mai mult cu cât nici vremea nu le era foarte pe plac. N-au mai ales nici ieri să meargă în marş la sediul PDL Constanţa, aşa cum au făcut până acum de mai bine de o săptămână. Motivul. „Trebuie să-i protejăm şi să nu-i obosim pentru că au o zi grea mâine (n.r. astăzi)", a declarat liderul sindicaliştilor din CJC, George Târnoveanu, având în vedere marşul şi mitingul de protest de azi din capitală, la care sunt aşteptate să participe circa 80.000 de persoane, membri ai celor cinci confederaţii sindicale. Marşul urmează să se desfăşoare pe traseul Piaţa Victoriei - bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei.

De la Constanţa au plecat astăzi trei autocare cu angajaţi ai SPIT şi în jur de 300 de funcţionari din CJC. „Din primărie nu vom pleca la Bucureşti pentru că avem termen şi azi şi mâine în procesul cu Curtea de Conturi şi trebuie să fim prezenţi la Tribunal. Colegii de la Corp Control au spus că se vor duce şi ei", ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică, Antuanela Dancu.

Chiar dacă pentru astăzi s-a dat strigarea în tot judeţul pentru ca funcţionarii din toate primăriile pesediste din judeţ să se adune şi să participe la mitingul care va avea loc în capitală, nu toate primăriile au răspuns afirmativ la invitaţie. Cu excepţia primarilor pesedişti care nu au răspuns la telefon, majoritatea au susţinut că nu îşi trimit angajaţii la miting, din diferite considerente.

Primăriţă, în fruntea protestatarilor

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, ne-a spus că nici un angajat de la el din primărie nu va merge la miting, fără a da vreo explicaţie pentru care nu susţine cauza partidului. Nici primarul din Bărăganu, Constantin Benţea nu va trimite oamenii la protest: „Noi suntem şapte oameni în total. Nu am cum să trimit pe nimeni că noi aici avem treabă, este perioada în care se fac dosarele pentru acordarea ajutoarelor la încălzire". Nici primarul din Chirnogeni, Gheorghe Manda nu a spus da participării la protestul de azi din faţa Palatului Parlamentului. La Cobadin, primarul Cristian Telehoi ne-a spus că el personal nu va merge pentru că astăzi are nişte întâlniri de lucru la care nu poate lipsi. „Nu ştiu despre colegii mei din primărie dacă merg, dar de fiecare dată când sindicatul ne-a solicitat, noi am mers".

Şi de la Gârliciu pleacă şase funcţionari la mitingul de astăzi. „Din cei 16 funcţionari vor pleca şase. Eu nu am cum să merg. Nu pot să las primăria goală ca să mă duc la Bucureşti", ne-a declarat primarul Constantin Cimpoiaşu.

„Eu am cinci oameni în primărie, dacă pleacă vreunul nu mai putem face nimic. Nu pleacă nimeni la miting, nu am fost anunţat de nimic în acest sens", a susţinut primarul din Pantelimon, Vasile Neicu. Constantin Radu, edilul comunei Amzacea este trist că nu a fost solicitat pentru a face galerie. „Pe noi nu ne-a chemat nimeni, iar eu oricum nu pot să mă deplasez din cauza diabetului", a spus Constantin Radu. Aceeaşi soartă o mai împart şi alţi primari din judeţul Constanţa. „Nu ne-a invitat nimeni, aşa că nu mergem", a replicat Gheorghe Popescu, primarul din Fântânele. „Eu nu mă bag în aşa ceva, dacă membrii de sindicat vor să plece, sunt liberi, eu nu mă opun", a precizat Gheorghe Murat, şeful administraţiei locale din Topalu.

În cazul sindicaliştilor din Mihail Kogălniceanu, treaba este simplă: „Sindicatul merge, dar eu nu mă duc", a susţinut edilul Valer Iosif Mureşan. Cu spirit protestatar, Ioan Suciu de la Ciobanu şi Gabriela Iacobici, primăriţa din Grădina, conduc „oastea" sindicalistă la Bucureşti. „Toţi cei 15 angajaţi ai primăriei mergem la Bucureşti să protestăm, iar transportul ne este asigurat de sindicat", a subliniat Ioan Suciu şi „Nouă angajaţi din primărie, cu tot cu primarul şi viceprimarul vor fi prezenţi la protest", a afirmat Gabriela Iacobici.

„Nu plec nicăieri pentru că avem treabă"

Nici primarul din Peştesra nu va participa la miting şi nici vreun angajat din primărie nu a solicitat să se deplaseze astăzi la protest. „Eu mă gândesc să fac un miting în faţa CJC-ului pentru stabilirea pe criterii de necesitate a modului cum sunt împărţiţi banii în judeţ. Mai degrabă aş scoate oamenii comunei pentru aşa ceva decât pentru un miting de genul căruia va fi organizat mâine (n.r. azi). Problema nu este la Guvern, ci la preşedintele CJC care împarte banii după alte criterii. Nu aş protesta împotriva Guvernului ci împotriva lui Nicuşor Constantinescu. Nu trebuie să ne plângem că nu avem bani că bani sunt, doar sunt prost administraţi", a susţinut primarul din Peştera, Valentin Vrabie.

Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, a declarat că va susţine moţiunea de cenzură de la Tuzla. „Nu plec nicăieri pentru că avem treabă", a afirmat edilul.

Primarul comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, a precizat că nu va participa la mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură pentru că are o întâlnire în interesul comunităţii. „Nu voi pleca la Bucureşti pentru că am o întâlnire cu un proiectant", a afirmat primarul din Saligny. Edilul a adăugat că administraţia locală din Saligny va fi reprezentată la Bucureşti de trei angajaţi ai primăriei, printre care se află şi liderul de sindicat. „Mi-au cerut voie să participe şi nu am putut să-i refuz pentru că şi eu sufăr, ca şi ei. M-aş fi dus şi eu, dar nu am cum. Şi-au făcut cereri pentru a-şi lua o zi liberă", a subliniat primarul Tătulescu.

Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a afirmat că nu va plec la Bucureşti pentru că nu a fost anunţat despre o iniţiativă în acest sens. „Nu mă duc pentru că nu am fost anunţat. Nu am fost convocaţi sau obligaţi de cineva să fim acolo. De la Primăria Crucea va participa liderul de sindicat", a precizat primarul, adăugând că moţiunea nu va trece. „Moţiunea nu va trece pentru că suntem prea laşi să ducem un lucru până la capăt", a spus Gheorghe Frigioi.

Nici primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe, nu va participa la mitingul de la Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii