Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitingul societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului nu a mai avut loc. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

ro

12 Feb, 2024 13:09 508 Marime text
  • Mitingul societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, care urma să aibă loc sâmbătă, 10 februarie 2024, a fost anulat.
  • În acest sens, Arhiepiscopia Tomisului a ținut să facă precizări, în legătură cu anularea mitingului societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului.
 
„Arhiepiscopia Tomisului mulțumește organizatorilor pentru că au dat curs rugăminții și îndemnului părintesc al Înaltpreasfințitului Teodosie de a renunța la marș și de a i se alătura ierarhului Tomisului în rugăciune la hramul bisericii Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie din Constanța. Prezența lor alături de soborul de arhierei a oferit mai multă solemnitate evenimentului care s-a desfășurat în cele mai bune condiții și a evitat, măcar în parte, interpretările insinuante menite să devieze atenția publică de pe un demers în interesul restabilirii adevărului privind Mitropolia Tomisului pe o presupusă „răzvrătire” a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie“, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanți Arhiepiscopiei Tomisului.
 
ÎPS Teodosie nu a știut de miting până la apariția știrii transmise de organizatori în mediul online, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a știut de miting până la apariția știrii transmise de organizatori în mediul online. În legătură cu aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a emis comunicatul din 8.02.2024. Așa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite și lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influență nebisericești de a stârni un conflict între Patriarhia Română și Arhiepiscopia Tomisului“, se spune în comunicatul transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră și eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru neamul pe care îl păstorește precum dreptul istoric al mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să își exercite atribuțiile, în limitele statutare și regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând și pretutindeni, argumentația atât de bogată a propriei descendențe“, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și:

Știri Constanța Arhiepiscopia Tomisului face lămuriri. „Divorțul nu poate fi transformat într-o bagatelă”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii