Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV va fi gazda proiectului de învăţare alternativă „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

ro

28 Mar, 2014 00:00 2024 Marime text
În cadrul proiectului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, desfăşurat în perioada 7-11 aprilie, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale îşi va deschide porţile pentru elevii din învăţământul preuniversitar.

Astfel, sunt aşteptaţi la centrul de simulare al CERONAV peste 300 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din Constanţa şi Galaţi. În cadrul programului de învăţare alternativă se vor mai face vizite şi la baza de instruire şi antrenament CERONAV, dar şi la centrul de informare şi instruire InfoDanube din Galaţi.
În legătură cu activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect, Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV, a declarat: „Având în vedere specificul marinăresc al oraşului nostru, dorim să sprijinim Programul Naţional «Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!», prin liberul acces al elevilor în cadrul instituţiei noastre, mai ales datorită interesului manifestat anul trecut prin participarea unui număr considerabil de elevi la aceste vizite”.

Elevii vor asista la diverse aplicaţii practice pe simulator, la exerciţii de antrenament, dar şi la demonstraţii de salvare şi acordare a primului ajutor. În plus, cei dornici să descopere mai multe despre viaţa de marinar, vor avea ocazia să urce la bordul ambarcaţiunilor de mici dimensiuni, unde le vor fi prezentate manevre de navigaţie.
„Dorim ca elevii să ajungă să conştientizeze frumuseţea meseriei de marinar, în special pentru că pot beneficia de toate oportunităţile pentru alegerea acestei meserii, locuind în cel mai mare oraş port maritim din Sud-Estul Europei” a adăugat Ovidiu Cupşa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii