Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe vânzări de terenuri, în atenția Consiliului Local Municipal Constanța. Pentru unele suprafețe se poate exercita dreptul de preepțiune

ro

22 Mar, 2024 17:00 908 Marime text
  • La sfârșitul acestei luni, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța
  • În perspectiva acesteia, pe site-ul municipalității, sunt încărcate titlurile proiectelor de hotărâre care vor intra la vot în ședință
  • Printre proiectele care urmează să intre la vot sunt și câteva care vizează vânzare prin licitație publică a unor suprafețe de teren
  • Pentru unele suprafețe există diverse companii care își pot exercita dreptul de preepțiune
  • Prin cei care dorește să achiziționeze suprafețele de teren sunt Tehno Construct SRL, CERONAV dar și persoana fizică, Cristina-Maria Ivașcu
  • Pentru alte două terenuri, consilierii locali vor fi chemați să aprobe oportunitatea vânzării acestora prin prin licitație publică
 



La sfârșitul acestei luni, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța.

În perspectiva acesteia, pe site-ul municipalității, sunt încărcate titlurile proiectelor de hotărâre care vor intra la vot în ședință.
Printre proiectele care urmează să intre la vot sunt și câteva care vizează vânzare prin licitație publică a unor suprafețe de teren. Pentru unele suprafețe există diverse companii care își pot exercita dreptul de preepțiune.




Este și cazul proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzarii terenului în suprafață de 2.905 mp situat în municipiul Constanța, strada Justiției nr.1 - depozit nord 2B, identificat cu numărul cadastral 205320, proprietatea privită a municipiului Constanța, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Tehno Construct SRL.

În ședință de CL Constanța, din februarie 2024, s-a aprobat oportunitatea vânzării prin licitație publică a terenului către compania care aparține lui Gheorghe Bujduveanu.
   
În plus, Primăria Constanța a eliberat, pe 5 martie 2024, un certificat de urbanism pentru vânzarea prin licitație publică cu respectarea dreptului de preempțiune al SC Tehno Construct SRL, cu funcțiunea aprobată conform PUD aprobat cu HCL 165/09.05.2006. Este vorba de CU 593, cu o valabilitate de 24 de luni.
 
Potrivit www.termene.ro, compania a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 14,523,621, profit de 2,020,759 lei și un număr de 44 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 7.93%.

Compania a fost înființată în 1994 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 2363 - Fabricarea betonului.

Potrivit www.termene.ro, firma figurează cu 6 achiziții directe cu Societate Comercială Uzina Termoelectrică Midia Navodari (n.r. servicii de întreținere a liniilor de căi ferate) dar și cu Primăria Castelu (n.r, furnizare beton).
 
Asociat și administrator al companiei este Bujduveanu Gheorghe pe care îl mai regăsim și în Hotel Richmond SRL, firma deținută împreună cu Aurica Bujduveanu. Cei doi sunt părinții viceprimarului PNL al municipiului București, Stelian Bujduveanu (n.r. născut la Constanța).

Un alt proiect te hotărâre vizează aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a terenului în suprafață de 87mp situat în municipiul Constanța, strada Flămînda nr.19D, identificat cu număr cadastral 259259, proprietatea privată a municipiului Constanța.

Potrivit proiectului, Ivaşcu Cristina-Maria solicită cumpărarea terenului în suprafaţă de 87 mp, situat in municiplul Constanţa, str. Flămânda nr.17. Preţul de vânzare a bunului imobil teren în suprafaţă de 87 mp aprobat ulterior prin hotărâre a Consiliului Local, va fi valoarea cea mai mare dintre valoarea de inventar a imobilului şi preţul de plaţă, raportat la reglementarea urbanistică aprobată, determinat priri raport de evaluare intocrnit de firma de evaluare autorizată ANEVAR, aflată sub contract de prestărl servicii cu Municipiul Constanţa, selectată cu respectarea legislaţiei în domeniul achiziţillor publice.
În ședință de CL Constanța, din decembrie 2023, s-a aprobat oportunitatea vânzării prin licitație publică a terenului către Cristina-Maria Ivașcu.
 
Un alt proiect de vânzare vizează stabilirea prețului minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 692mp situat în municipiul Constanța, Aleea Universității, nr.48C (Baza Nautica Constanța), identificat cu număr cadastral 259433, proprietatea privată a municipiului Constanța.
Oportunitatea vânzării acestui teren s-a aprobat tot în ședința de la finalul anului trecut.
În proiectul de hotărâre se arată că Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală precizează că imobilul situat în Municipiul Constanța, în suprafață de 692 mp, identificat cu IE 259433, figurează la adresa Aleea Universității nr. 48C.
 
De asemenea, se mai arată că O.C.P.I. Constanța a dispus intabularea dreptului de proprietate, domeniul privat mod dobândire lege în cota 1/1 asupra A.1 în favoarea municipiului Constanța, sub B.1 din cartea funciară 259433 UAT Constanța, pentru bunul imobil – teren, în suprafață de 692 mp, situat în municipiul Constanța, Aleea Universității nr. 48C.
 
Art. 1 (1) din HCL nr. 217/2023 se modifică și va avea următorul cuprins: „Art.1.(1) Se aprobă oportunitatea vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 692 mp, situat în munciipiul Constanța, Aleea Universității nr. 48C (Bază Nautică Ceronav), identificat cu număr cadastral 259433, proprietatea privată a municipiului Constanța, conform planului de amplasament și delimitare a imobilului, anexă care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.
 
Celelalte prevederi ale HCL nr. 217/2023 privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 692 mp situat în municipiul Constanța, Aleea Universității nr. 48A (Bază Nautică Ceronav) actual Aleea Universității nr. 48B proprietatea privată a municipiului Constanța, rămân neschimbate.
 
Conform proiectului de hotărâre, în cadrul ședinței ordinare a CLM din data de 26 mai 2023, luând în considerare cererea înregistrată sub nr. 92608/02.05.2022 la Primăria municipiului Constanța prin care CERONAV a solicitat cumpărarea terenului în suprafață de 692 mp, situat în municipiul Constanța, Aleea Universității, s-a aprobat oportunitatea vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 692 mp, situat în municipiul Constanța, Aleea Universității nr. 48A (Bază Nautică Ceronav) actual Aleea Universității nr. 48B, proprietatea privată a municipiului Constanța, conform planului de situație care face parte integrantă din prezenta hotărâre.  
 
Pentru alte două terenuri, consilierii locali vor fi chemați să aprobe oportunitatea vânzării acestora prin prin licitație publică.
Este vorba despre un teren în suprafață de 138 mp situat în municipiul Constanța, strada Radu Logofătu nr.11B, identificat cu număr cadastral 258876, proprietate privată a municipiului Constanța și un altul de 48 mp situat în municipiul Constanța, strada Pandurului nr.53B, identificat cu număr cadastral 259705, proprietatea privată a municipiului Constanța.

De asemenea, pe ordinea de zi se regăsește și proiectul privind constituirea dreptului de superficie cu titlu onoros asupra imobililului teren în suprafață de 467 mp, situat în municipiul Constanța, Bulevardul Tomis nr.96, Club SNC în favoarea societății Șantierului Naval Constanța SA.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune
 
Proiectul inițiat de Vergil Chițac, intră la vot la ședința de CLM de săptămâna viitoare Familia lui Bujduveanu, viceprimarul PNL al Capitalei, drept de preempțiune pentru cumpărarea unui teren de pe strada Justiției din Constanța! (DOCUMENT)
 
Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii