Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Sunt mulţumită de sezonul estival, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche

ro

12 Aug, 2011 21:27 824 Marime text

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat astăzi, la Constanţa, că este mulţumită de actualul sezon estival, în prezent staţiunile riverane Mării Negre fiind ocupate la capacitate maximă, dar că această situaţie nu înseamnă că pe litoralul românesc nu mai trebuie făcut nimic.

'Până acum da, sunt mulţumită. După mine, asta arată faptul că, pe de o parte, oamenii s-au mai relaxat în ceea ce priveşte presiunea crizei economice şi merg în concediu. Pe de altă parte, arată şi că aleg turismul românesc, încă aleg să meargă în destinaţii în România, pe litoralul românesc. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să spunem ce bine că vin oamenii în iulie şi august pe litoral, nu mai e nimic de făcut', a afirmat Elena Udrea, menţionând că statisticile arată că au crescut cu aproape 30% cheltuielile populaţiei cu petrecerea vacanţelor.

Potrivit acesteia, la 1 septembrie unii dintre hotelieri vor închide unităţile şi vor pleca cu banii 'făcuţi în mare parte la negru' în această vară şi 'adio cu litoralul românesc'.

'Aşa se va întâmpla. Deci lucrurile acestea trebuie să le combatem. Nu mă satisface foarte mult faptul că văd acum că e un grad de ocupare sută la sută. O să vedem ce o să fie în septembrie. De aceea, sunt multe de făcut şi trebuie, zic eu, să rămânem în parteneriat', a spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a declarat că, deşi în prezent toată lumea 'vede' că este un grad de ocupare de sută la sută pe litoral, agenţii economici vor declara în evidenţele contabile, în luna octombrie, că unităţile au fost ocupate în proporţie de 60-70%.

'Pe litoralul românesc există din păcate şi acest fenomen al evaziunii fiscale. Dar el este mult mai extins în alte zone, cum ar fi turismul rural, de exemplu. Aici, pe litoral, este o capacitate mai mare de cazare şi de aceea se vede mai uşor', a afirmat demnitarul.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, au semnat, vineri, la Constanţa, un proiect european în valoarea de circa 5,3 milioane de euro, prin care administraţia judeţeană reabilitează şi modernizează Policlinica 2 - ambulatoriu în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

www.agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii