Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificat din oficiu de CNSAS Decizie de necolaborare cu Securitatea în cazul prefectului (document)

ro

21 Nov, 2011 01:00 1715 Marime text
Claudiu_Palaz.jpgPrefectul Constanţei, Claudiu-Iorga Palaz, a fost verificat din oficiu în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu de către Colegiul Consiliului Naţional al Studierii Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Conform Ordonanţei de Urgenţă care reglementează activitatea CNSAS şi la insistenţele societăţii civile a fost reintrodusă verificarea tuturor celor care ocupă funcţii de demnitate publică în stat. Sunt verificaţi din oficiu preşedintele României, deputaţii, senatorii, membrii Guvernului, primarii, prefecţii, directorii SRI şi SIE. Verificările sunt făcute de Direcţia de Investigaţii a CNSAS, care va comunica persoanelor asupra cărora exista dovezi de colaborare cu securitatea acest lucru. Colegiul nu va mai emite decizii de poliţie politică, comunicările Direcţiei de Investigaţie având un caracter pur administrativ.

E de bine

În urma procesului verbal al şedinţei Colegiului CNSAS din 27 septembrie 2011 a reieşit că nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii pe numele prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz. Contactat telefonic, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că verificarea este o procedură ce se aplică înalţilor funcţionari publici, dar că nu a intrat personal în posesia adeverinţei CNSAS până în prezent. Totodată, Palaz spune că la momentul învestirii în funcţie a dat o declaraţie pe proprie răspundere privind necolaborarea cu Securitatea.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii