Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă licitație organizată de Primăria Constanța contestată la CNSC Achiziția pentru reabilitarea parcului de la Casa de Cultură ar putea fi reluată de la zero! (DOCUMENTE)

ro

29 May, 2024 17:00 879 Marime text
  • Astăzi ne vom referi la licitația publică pentru execuție lucrări în vederea realizării obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa De Cultură”, lansată de Primăria Constanța în decembrie 2023
  • Valoarea totală estimată este la 8.942.879.16 lei fără TVA

·Terenul pe care trebuia să se realizeze investiţia este situat în cartierul Coiciu, zona Casa de Cultură, şi în prezent este o platformă betonată aflată în stare de degradare

  • În cadrul licitației au fost depuse 5 oferte
  • Două asocieri au contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și au primit câștig de cauză
  • Decizia CNSC nu a fost încă redactată, însă se prefigurează o situație identică cu cea de la licitația pentru „Perdea Verde” (parc Veterani), respect timp pierdut și reluarea de la zero a unei achiziții


 

Prinși în vâltoarele promisiunilor electorale, primarul nu vorbește despre eșecurile administrației iar mare majoritate a contracandidaților acestuia ignoră partea legată de achizițiile eșuate ale municipalității.

Într-o ediție anterioară vă arătam că s-a dispus anularea licitației pentru proiectul „Perdea Verde” în sudul municipiului Primăria, după ce întâi CNSC și ulterior Curtea de Apel Constanța au respins plângerea municipalității. Asta înseamnă mult timp pierdut pentru că întrega procedură trebuie reluată.

Astăzi ne vom referi la licitația publică pentru execuție lucrări în vederea realizării obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa De Cultură”, lansată de Primăria Constanța în decembrie 2023.

Valoarea totală estimată este la 8.942.879.16 lei fără TVA.

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța; Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu; Georgeta Gheorghe, director executiv Direcția financiară; Oana Dobre, șef serviciu financiar buget;Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Ilie Daniela, inspector serviciul contabilitate; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Stan, director executiv adjunct Direcția logistică; Raluca Florența Georgescu, director general Direcția generală gestionare servicii publice;Elena Bănică, director executiv adjunct Direcția servicii publice și Cristina Laurenția Itoafă, șef serviciu dotări urbane.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 18.12.2023.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările vizau săpături pentru realizarea fundațiilor stâlpilor de iluminat si echipamentelor de joacă; așezare strat de balast compactat pe zona de spațiu de joacă și sub fundațiile stâlpilor de iluminat; montare borduri perimetral spațiului de joacă si perimetral amplasamentului; realizare fundații beton armat pentru stâlpii de iluminat si echipamentele de joacă și realizare platformă din beton armat cu grosimea de 10cm, pe zona de spațiu de joacă.

Proiectul viza de asemenea o amenajare peisagistică, desființarea platformelor betonate din parcul existent și salubrizare, alei pietonale, zone pentru sport urban, locuri de joacă pentru copii, mobilier urban,  sistem de iluminat public, sistem de irigații, sistem supraveghere video și Wi-Fi și racordare la utilități publice.

Terenul pe care trebuia să se realizeze investiţia este situat în cartierul Coiciu, zona Casa de Cultură, şi în prezent este o platformă betonată aflată în stare de degradare.

Prin realizarea lucrărilor de reconversie se va obţine refuncţionalizarea unei suprafeţe de cca 22.000 mp (inclusiv căi de acces către spaţiul verde) şi transformarea acestuia în parc/grădină publică. Spaţiile verzi vor fi amenajate cu specii aclimatizate, care să necesite o mentenanţă facilă, să fie rezistente la condiţiile oraşului şi la pericolul social. În cadrul proiectului, se mai propune și o zonă gazonată în centrul căreia se vor afla Monumentul Eroilor şi fântâna arteziană, se mai arăta în procent.


Reamintim că în 2022, Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii privind achiziția serviciilor de proiectare pentru obiectivul de investiții "Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu - Casa de Cultură".

Câștigătorul achiziției în valoare de 130.000 lei fără TVA a fost societatea ploieșteană, Holiday D'Sign Consult SRL, una dintre companiile abonate la contractele atribuite de municipalitate.

În cadrul licitației publică pentru execuție lucrări în vederea realizării obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa De Cultură” au fost depuse 5 oferte de participare Mooz Services, Almma Contractors Group SRL, A.B.C. VAL, Asocierea RO-VERDE Landscaping SRL – Garden Center Grup SRL, Asocierea Hidro-Salt B92 SRL – Mag Consulting Project, Millennium Development, Omega Star Sistems SRL și Asocierea Sigeco Tecnis  - SIAR – Transpetru Serv - Quick Service- Justin`s Design GMBH Stuttgart sucursala Oradea - Fun Attraction Expert Service SRL.

Ultimele două asocieri au contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Ambele contestații au fost admise și s-a dispus remedierea. Decizia CNSC nu a fost încă redactată, însă se prefigurează o situație identică cu cea de la licitația pentru „Perdea Verde” (parc Veterani) de care aminteam la început.


Contestațiile depuse de Hidro-Salt B92 SRL și Sigeco Tecnis împotriva adresei nr. 61278/21.03.2024 privind comunicarea rezultatului procedurii si a Raportului procedurii nr. 61266/21.01.2024 emise de Municipiul Constanța pot fi consultată în secțiunea „documente”.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:


Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

CNSC a dispus anularea licitației pentru „Perdea Verde” în sudul municipiului Primăria Constanța pierde definitiv procesul achiziției la Curtea de Apel și trebuie să reia procedura de la capăt!
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii