Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași Evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 27 - 29 mai 2024

ro

29 May, 2024 14:26 358 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 71
432 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 27 - 29 mai 2024
 
În perioada 27 - 29 mai a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 432 de evenimente, dintre care amintim:
 • 16 intervenții pentru stingerea incendiilor: din care 2 misiuni de stingere la locuințele persoanelor (în localitățile Humosu – cu o victimă de sex feminin, în vârstă de 86 de ani, cu arsuri a fost transportată la spital și Dobrovăț); la un punct de colectare a deșeurilor menajere în municipiul Pașcani; la un depozit de furaje în localitatea Goești unde au ars aproximativ 2 tone de furaje; la un spațiu comercial în municipiul Iași. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: folosirea focului deschis în spații deschise; jarul căzut din sobă și efectul termic al curentului electric al unui conductor defect.
 • 2 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitățile Vânători și Valea Ursului. Au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 2 elemente de muniții.
 • 82 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 1 misiune pentru asistența persoanelor în municipiul Iași.
 • 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice în municipiul Iași, ca urmare a sesizării mirosului de gaz pe casa scării la un bloc de locuit de pe strada Brateș.
 • 4 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la accidente rutiere produse în municipiul Iași – 2 evenimente (pe Aleea Tudor Neculai, cu o victimă transportată la spital și pe cale Chișinăului cu două victime transportate la spital) și în localitățile Răchiteni, pe DN28 (două victime au fost transportate la spital) și Mogoșești, pe DJ248 (cu o victimă care a refuzat transportul la spital). Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
 • 6 intervenții în condițiile fenomenelor meteorologice periculoase:
 •  în data de 28.04.2024, la ora 19:15, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în mun. Iași, strada Lascăr Catargi, pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil.
 • în data de 28.04.2024, la ora 19:25, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada 3 Fântâni, pentru degajarea unui arbore căzut pe un gard.
 • în data de 28.04.2024, la ora 19:40, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Petru Rareș, pentru evacuarea apei dintr-un garaj.
 • în data de 28.04.2024, la ora 19:42, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Ion Neculce, localitatea Războieni, pentru evacuarea apei dintr-o casă.
 • în data de 28.04.2024, la ora 20:25, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bălcescu, pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil.
 • în data de 29.04.2024, la ora 06:75, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, stradela Canta, pentru degajarea unui arbore căzut peste două autoturisme.
 • 1 intervenție pentru degajarea unui burlan, în municipiul Iași, de pe acoperișul unui bloc.
 • 169 de recunoașteri și activități de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării, în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • 105 acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 18 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
 • 27 de activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 24 controale și 3 activități de avizare - autorizare  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii