Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Alegeri locale 2024 Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța, prezintă programul de guvernare locală (GALERIE FOTO)

ro

11 May, 2024 17:03 1307 Marime text
Centrul Jean Constantin din Constanța găzduiește astăzi, 11 mai 2024, prezentarea candidaturii lui Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța și a programului de guvernare locală pentru Constanța.

La eveniment participă președintele USR, Cătălin Drulă, și echipa de candidați pentru Consiliul local, Consiliul județean, și pentru Parlamentul European.

De asemenea sunt prezenți și Claudiu Palaz, candidatul ADU la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța și Eugen Tomac, președintele PMP. 

„Începe o nouă etapă, în care vom discuta concret proiectele și soluțiile pentru Constanța. Am gândit toate propunerile noastre în interesul constănțenilor și pentru modernizarea orașului.

Am ținut cont de propunerile constănțenilor și avem soluții care să dezvolte cartierele Constanței.

Lansăm un program serios, nu promisiuni fără acoperire, care să fie uitate prin sertare după alegeri. Avem mult de muncă și te invit să îmi fii alături pentru ca pe 9 iunie să închidem acest capitol nefast pentru Constanța, în care administrațiile locale PSD și PNL au luat decizii în funcție de interesele lor, nu pentru constănțeni“ - a precizat Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța. 

UPDATE: 1

Evenimentul a debutat cu prezentarea filmulețului de introducere a Alianței Dreapta Unită. 

În continuare, se intonează Imnul României și Imnul Uniunii Europene. 

George Gima, candidat ADU la alegerile europarlamentare, prezintă evenimentul. 

Sunt prezenți Raluca Prună și Vlad Voiculescu în public. 

„Împreună cu Stelian Ion pentru constănțenii pentru care Constanța contează” a spus Gima. 


În continuare ia cuvântul deputatul Forța Dreptei Bogdan Bola. 

„Aș vrea să începem cu o certitudine. Pe 9 iunie Stelian Ion va fi viitorul primar al Constanței. Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple va fi nevoie de foarte multă muncă și de ore pe teren. Nu sunt un fan al discursurilor pompoase. Azi am fost și la Medgidia pe teren și la Pecineaga și la Mangalia. Lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie. Avem comune unde nu există un panotaj oficial pentru campanie. Acolo unde veți avea nevoie, noi vom veni și ne vom deplasa pentru voi“ - a precizat Bogdan Bola. 

Ia cuvântul Violeta Alexandru, deputat. 

„Vă îmbrățișez dragi constănțeni și dați-mi voie înainte de orice să vă mulțumesc și nu o fac de complezență și nici să vă impresionez. La rândul meu indiferent de înălțimea funcției am înțeles ce înseamnă să respecți oamenii care lucrează la firul ierbii. Dați-mi voie să mulțumesc celor care și-au luat din timpul lor cat au putut. Au fost semnături culese cu seriozitate“ - a precizat Violeta Andrei. 

Eugen Tomac președintele PMP ia cuvântul în continuare. 

„Dreapta Unită este aici? Dragă Stelian, domnule președinte Cătălin Drulă, am câteva vești bune, vreau să aveți această încredere ca ceea ce vom reuși pe 9 iunie aici, unde Constanța contează va reprezenta un salt fantastic pentru municipiu și județul Constanța. Eu sunt absolut convins ca Stelian Ion va fi viitorul primar al Constanței. Sunt absolut convins ca președintele Palaz va obține un scor frumos. Noi nu am intrat în această bătălie pentru doar câteva voturi, ci pentru ca eu cred ca o putem câștiga. Asa cum vom câștiga alegerile la Constanța, le vom câștiga și la București, Timișoara, Brașov etc.

Așa puțini cum suntem în Parlamentul European am convins grupurile unde alături de Botoș și Băsescu am reușit să aprobăm o rezoluție prin care cerem Rusiei să ne dea Tezaurul înapoi. Suntem singura alternativă la această putere coruptă. Trebuie să luptăm cu toate forțele pentru a câștiga alegerile și pe 9 iunie, și la toamnă pentru prezidențiale și la cele parlamentare și vom duce România acolo unde îi este locul“ - a transmis Eugen Tomac. 

În continuare ia cuvântul Claudiu Iorga Palaz candidat CJ Constanța din partea ADU și președintele PMP CONSTANȚA. 

„Am fost desemnat din partea ADU candidat pentru președinția CJ Constanța. Avem niște competitori împușcați în picior de la început atât la primărie, cat și la consiliul județean. Azi, nu aveam discursul acesta. Domnilor colegi suntem condamnați să luăm guvernarea pentru ca ne-am născut din suferință românilor. Trebuie să luăm guvernarea dar trebuie să înțelegem ceva - puterea nu se cere, puterea se ia“ - a transmis Claudiu Iorga Palaz

În continuare urcă pe scenă candidații din partea ADU la Consiliul Județean Constanța. 

Potrivit ADU Constanța, ordinea candidaților pentru Consiliul Județean Constanța, aprobată in biroul permanent municipal este următoarea: 
 
Candidații pentru Consiliul Județean Constanța 
 
1 Lazăr Gilda-Valentina USR
2 Mirea Cristian USR
3 Babă Theodor-Ionuț FD
4 Palaz Claudiu-Iorga PMP
5 Enciu Petre USR
6 Taraciuc Mihai USR
7 Pîrvulescu Florin FD
8 Chiriac Ștefan-Cristian PMP
9 Suliman Metin FD
10 Cosmin Chițu USR
11 Senopol Virgil PMP
12 Ion Mirea USR
13 Dumitru Paris USR
14 Toma Antoneta FD
15 Papuc Catalin PMP
16 Stelică Gima USR
17 Marius Dragu USR
18 Bola Bogdan Alexandru FD
19 Dumitrascu Costel PMP
20 Arvente Andreea USR
21 Abdurefi Semiran USR
22 Moiesei Ion FD
23 Fenin Semat PMP
24 Sima Ionela USR
25 Moraru Petru USR
26 Ciulei George FD
27 Sava Marian PMP
28 Ciobanu Niculina USR
29 Vîlcu Mihai USR
30 Omer Ilia FD
31 Nistor Geta PMP
32 Batariga Marius USR
33 Cateliu Gabriel USR
34 Buga Alexandru FD
35 Ciocan Ana Maria PMP
36 George Sfrent USR
37 Costina Pavel USR
38 Ghimpău Mircea FD
39 Guran Marian PMP
40 Șerbănescu Silviu USR
41 Vlad Bogdan USR
42 Anghelache Alexandru FD
43 Albu Oana PMP
44 Serdin Muctat USR
45 Răzvan Saracin USR

UPDATE: ora 17.45

Urcă pe scenă Dan Barna

„Bună ziua USR, PMP, Forța Dreptei, bună ziua Alianța Dreptei! Vreau să vorbim de un drum de 29 de zile. Atât mai avem până la alegerile din 9 iunie. Mesajul pe care vreau să îl transmiteți este de a nu se mai lasă păcăliți. A nu se mai lasă înșelați ca de data asta va fi bine. Am fost coleg cu Stelian Ion într-o guvernare alături de Cătălin Drulă, într-o guvernare de 9 luni de zile unde USR a arătat făcând PNRR, scoțând mafia de la metrou, că se poate fără hoție în România. Una dintre colegele din această filială, Semiran mi-a spus - „zi-ne cum stăm și am energie să mănânc jar, eu vă cer să mâncăm cu toții jar““ - a menționat Dan Barna. 

Cătălin Drulă, președintele USR ia cuvântul în continuare. 

„Bună seara! Se vede ca aveți cafea bună aici la Constanța, dar a fost foarte energizant. Dan v-a stimulat, și cred ca este loc și pentru dojana și mulțumiri. Știu că sunt momente în care va întrebați dacă contează, dar Constanța contează dacă Constanța votează. Nu e puțin lucru! Sunt multe lupte anul ăsta. Am fost mii de kilometri în precampanie și campanie. Îi simțeam pe colegii mei bucuroși, încărcați de speranță și simțeau greutatea lunilor și a pregătirilor și a dosarelor.

Am fost și în diaspora și peste tot unde vorbim cu oamenii … sunt două lucruri. Unul bun și unul rău. Ne încurajează, își spun speranța în noi și ne încarcă cu optimism. Ăla rău e ca oamenii sunt dezamăgiți, mai ales de politică, au fost trădați în cel mai grotesc mod posibil“ - a transmis Dan Barna

Urcă pe scenă Stelian Ion, candidatul din partea ADU la Primăria Municipiului Constanța. 

Toți cei prezenți în sală se ridică în picioare. 

„Multumesc celor care înainte să intrați în sală ați dat cu puțină tămâie. Lupta asta deja e personală, este lupta binelui împotriva răului. Este lupta bunului simț împotriva neobrăzării. Este lupta meritocrației împotriva incompetenței. Veșnica luptă trebuie dusă încontinuu. Mă hranesc din energia voastră. Programul nostru, nu este despre mine ca persoană. Sloganul este legat de Constanța. Ne dați încrederea voastră pentru a vă reprezenta. Când vă uitați la noi să știți că cineva luptă pentru voi.

Am văzut cum patrimoniul Constanței a fost prăduit de la un capăt la altul. Am văzut cum au răsărit sensuri unice negândite. Am văzut stâlpișori multicolori. Am văzut cum orașul nostru, unul dintre cele mai importante orașe, decade pe zi ce trece și am ajuns la coada clasamentului.

Declicul pentru mine s-a produs acum 10 ani, cand buldozerele, excavatoarele și proiectele au venit în cartierul în care am crescut, Tomis Nord, voiau să devasteze spațiul copilăriei. Am zis până aici. Nu mai pot suporta și m-am implicat. Am stat de vorbă atunci cu sute de vecini și am blocat acel PUZ. Am deschis procese și am desființat titluri de proprietate ilegale și am dat în vileag aceste hoții. Am înființat împreună cu colegii mei Asociația Verde Urban pentru a salva alte spații verzi. Atunci ne-am dat seama că trebuie să ne implicăm în politică.

Proiectul de guvernare este împărțit în două, unul pentru întreg municipiul și unul pe cartiere. “ - a transmis Stelian Ion. 

Stelian Ion prezintă punctual proiectele pe care le vizează în momentul în care va câștiga alegerile. Acesta vorbește deapre parcări, educație și pază în școli, cât și despre atragerea de investiții, dar și de un aqua park acoperit, pe model Therme București. 

Pe site-ul stelianion.ro poate fi consultat întregul program de guvernare. 

La finalul discursului lui Stelian Ion. toți cei prezenți în sală s-au ridicat în picioare. 

Urcă pe scenă candidații ADU pentru Consiliul Local Municipal Constanța. 

Candidații pentru Consiliul Local Municipal Constanța

1 Bădoiu Alexandru-Sorin FD – Medic
2 Cocargeanu Florin-Daniel USR – Economist
3 Mihai Ochiuleț USR – Profesor
4 Croitoru Vasilica Simona PMP – Inginer
5 Nedelcu Edward Ilyus USR – Inginer
6 Iacob Cătălin-Florin USR – Antreprenor
7 Caragheorghe Dumitru USR – Economist
8 Stoica Ionuț FD – Tehnician topometrist
9 Timofte Loredana-Florentina USR – Asistent farmacist
10 Ibram Sheila FD – Specialist în comunicare
11 Papuc Cătălin Florin PMP – Economist
12 Șapte Elena USR – Asistent medical generalist
13 Filip Mădălina-Cristina USR – Inginer Mecanic
14 Bola Bogdan-Alexandru FD – Avocat
15 Chiriac Ștefan Cristian PMP – Economist
16 Anghel Radu Liviu  USR – Inginer economist
17 Muctat Serdin USR – Geograf
18 Constantin Florența-Mihaela FD – Psiholog
19 Stere Cristian Constantin PMP – Fotograf
20 Zavelca Florentina USR – Inspector vamal
21 Nicoară Florentina USR – Profesor
22 Barbu Alexandra FD – Specialist Turism
23 Răileanu Doru Răzvan PMP – Economist
24 Soroceanu Dragoș USR – Inginer
25 Pavel Costina USR – Economist
26 Călin Andrei-Stelian FD – Ecolog
27 Albu Oana PMP – Inginer
28 Zgumă Neculae Camelia USR – Economist
29 Cosmin Chițu USR – Specialist în comunicare
30 Scrieciu Mihaela Antonela FD – Avocat
31 Lăzărescu Elena PMP
32 Lupescu Georgian USR – Tehnician transporturi
33 Bunghez Adriana USR – Filolog
34 Răcială Alexandra FD – Psiholog

UPDATE: ora 18.45

La finalul evenimentului au loc declarații de presă. 

Cătălin Drulă ia primul cuvântul. 

„Tocmai am avut un eveniment la Constanța alături de viitorul primar Stelian Ion. Am adus și aici mesajul nostru de speranță, o alternativă reală, onestă. Vorbim despre un viitor în care există speranță, bazat pe fapte reale. Oamenii de dreapta îi găsiți în Forța Dreptei, în PMP, în USR. Eu am fost ministru în țara asta și am depus jurământ și m-am dus la muncă să fac treabă în țară asta. La Constanța este timpul să fim mândri de un primar și nu să ne fie rușine cu el. De câte ori am auzit asta - Constanța are un mare potențial. Am încredere în Stelian Ion“ - a menționat Cătălin Drulă. 


Eugen Tomac ia cuvântul. 

„Eu vă mulțumesc domnule președinte Cătălin Drulă. PMP este un partid hărțuit doi ani de zile cu scopul de a-l desființa. Au încercat să ne scoată de pe buletinele de vot, au comasat alegerile locale și europarlamentare și au mutat alegerile prezidențiale în septembrie pentru ca vor să mai mărească pensiile. De ce se tem nu vor scăpa. Suntem absolut convinși ca la Constanța se va scrie istorie. Stelian Ion va fi primar al unui oraș pe care îl iubim cu toții, un oraș minunat care merită restart. Suntem pregătiți să ducem la Cotroceni un adevărat președinte de dreapta“ - a transmis Eugen Tomac

Violeta Alexandru din partea partidului Forța Dreptei ia cuvântul. 

„Când Constanța se mișcă atât de lent și are posibilități financiare schimbi. Eu sunt aici cu un singur mesaj - să aibă încredere ca se poate. Am toată încrederea în Stelian Ion pentru ca este un om riguros“ - a precizat Violeta Andrei. 

Stelian Ion a luat cuvântul. 

„Nu avem zece vieți să așteptăm schimbările pe care ni le-am dorit. Mergem, ne mobilizăm, uitați ce s-a întâmplat cu Constanța în 30 de ani în care au fost la butoane cei din PNL și PSD. Copiii ne pleacă din oraș în patru zări. Am discutat cu foarte mulți tineri din campanie pentru că ne-a îngrijorat că foarte mulți vor să plece din oraș. Ne-am propus să facem un oraș pentru tineri, din care copiii noștri să nu își mai dorească să plece.

ADU și-a propus să pună pe primul plan acest obiectiv. Primul capitol este adresat tinerilor, se referă la educație și acest lucru nu este întâmplător. Stagnarea asta, în care ne bălăcim de 30 de ani trebuie să înceteze. Nu mai putem pierde încă un tren. Avem o mare șansă la Constanța.

Nu mai avem timp, vă chem alături pe toți să supraveghem fiecare vot din fiecare secție de votare. Sunt disperați. Este vizibil din fiecare unghi ca au încercat prin fiecare tertip să pună bețe în roate lui Eugen Tomac și PMP să nu poată candida, au încercat să ne scoată de pe listă dar nu au reușit. Suntem pe liste, la Constanța, în tot județul și vom fi aproape în toată România pe listele de vot.

Pe constănțeni îi interesează să fie ascultați, respectați, administrația la cheremul constănțenilor și nu invers, primarul trebuie să fie în slujba constănțenilor și nu constănțenii după bunul plac al primarului. Nu voi face ca actualul primar și voi lăsa ușa deschisă către toți investitorii care vor să aducă aici investiții. Nu voi bloca proiecte bune ale altor partide și voi încuraja să vină să tragem cu toții la aceeași căruță. Oamenii nu mai vor aceeași manieră. Un gând bun pentru toți constănțenii care sunt optimiști“ - a precizat Stelian Ion.


Comandat de Alianța Dreapta Unită - USR PMP Forța Dreptei Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240009


Citește și: 

Alegeri 2024Stelian Ion își prezintă candidatura și programul de guvernare locală pentru Constanța. La eveniment participă și Cătălin Drulă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii