Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu reprezentanții Carlyle Group

ro

29 May, 2024 09:46 332 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu reprezentanții Carlyle Group
 
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții fondului de investiții Carlyle Group, principalul acționar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG).
Discuțiile s-au concentrat asupra proiectelor Grupului Carlyle de dezvoltare a investițiilor sale în sectorul energetic din Romania, inclusiv în direcția producției de biogaz, având în vedere ponderea sectorului agricol în economia românească și faptul că deșeurile agricole sunt principala sursă pentru producția de biogaz.
Premierul Marcel Ciolacu le-a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investițiilor în sectorul energetic, orientată către susținerea creșterii independenței energetice a României și asigurarea surselor de aprovizionare a populației și a mediului industrial cu gaze și energie electrică din producția internă.
”România are un potențial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional și al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea granițelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine și responsabil acest potențial. Avem capacitatea de a susține diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în țintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră și tranziția sustenabilă către energia verde”, a declarat șeful Executivului.
 
Contact:
Biroul de presă al Guvernului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii