Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După alegeri începe bătălia pentru șefia BNR. Emoții pentru Mugur Isărescu

ro

28 May, 2024 15:18 1262 Marime text


Mugur Isărescu


 
  • În perioada actuală, Parlamentul lucrează foarte puțin, din cauza alegerilor locale și europarlamentare. După 9 iunie, este posibilă o ședință de plen reunit a Senatului și Camerei Deputaților în care să fie aleasă noua conducere a Băncii Naționale a României.

Conform surselor noastre, o astfel de ședință ar putea avea loc spre finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie, conform știripesurse.ro.
Teoretic, Mugur Isărescu nu va avea nicio problemă în a primi un nou mandat de guvernator, dar bătălia mare se va da pentru locurile în Consiliul de Administrație al BNR.
Consiliul de Administraţie al BNR este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani. Mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administrație al BNR expiră pe data de 10 octombrie 2024.
 
Marcel Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu

Mugur Isărescu este susținut de premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

„România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat (...) Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a declarat Marcel Ciolacu.


Mugur Isărescu nu a negat că își dorește un nou mandat de guvernator, dar a spus că ”trebuie să mă uit la buletin”.

„Noi nu putem să luăm nicio decizie. Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment. Şi să dăm Consiliului următor o situaţie stăpânită”.

El a fost întrebat dacă personal îşi doreşte un nou mandat la şefia Băncii Naţionale a României.

 
 

„Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci a apărut clar această problemă, nu?”, a adăugat guvernatorul BNR.


Citește și
Isărescu, apel la calm la prezentarea Raportului asupra inflaţiei"Mai bem câte un ceai de tei"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii