Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află cum menta îţi menţine sănătatea

ro

18 Mar, 2014 11:42 2749 Marime text
Pe lângă utiliazarea industrială în preparate precum îngheţata, ciocolata sau băuturile alcoolice şi non-alcoolice, menta se regăseşte şi în cosmetice, medicamente şi odorizante. Folosirea atât de răspândită în diversele domenii se datorează nenumăratelor beneficii ale acestei plante. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea.
În cazul unor indigestii sau infecţii ale tractului urinar, o ceaşcă de ceai de mentă ajută la vindecare. Aroma puternică a uleiului de mentă are capacitatea de a activa glandele ce secretă enzime digestive, facilitând astfel acest proces.
De asemenea, aroma de mentă este foarte eficientă în tratarea ameţelilor şi a greţurilor. Împotriva durerilor de cap este indicat să masaţi uşor funtea şi nasul cu ulei de mentă.
Tratează problemele respiratorii şi tusea. Aroma sa puternică transofrmă menta într-un efecient tratament pentru congestia nazală, a gâtului sau a plămânilor. Acestea sunt de obicei simptome ale problemelor respiratorii precum astmul sau răceala.
De reţinut: Consumul excesiv poate avea efecte adverse precum iritarea nasului şi gâtului.
Menta este şi un stimulent şi energizant natural pentru creier. Doar prin inhalarea vaporilor de menta poţi înlătura stări supărătoare precum anxietatea, depresia sau simpla oboseală.
Dacă uleiul de mentă este un bun antiseptic, sucul de mentă are proprietăţile unei excelente loţiuni tonice pentru piele. Ajută la vindecarea infecţiilor pielii şi a mâncărimilor şi este o soluţie potrivită pentru eliminarea acneei. De asmeenea, este foarte util în tratarea pişcăturilor de insecte.
Pe lângă toate aceste efecte pozitive pentru sănătate, menta te poate ajuta şi în atingerea greutăţii ideale. Este indicată în curele de  slăbire datortită capacităţii sale de stimulare a enzimelor digestive. Acestea absorb eficient nutrienţii din mâncare şi pot transforma grăsimile în energie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii