Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 17 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

19 Februarie Ziua internațională a ciocolatei cu mentă. Cum să pregătești o ciocolată de casă… răcoritoare!

ro

19 Feb, 2021 00:00 683 Marime text
  • Astăzi este sărbătorită ziua ciocolatei cu mentă
  • Cum se prepară cea mai bună ciocolată de casă cu mentă

Iubitorii de deserturi au de sărbătorit o zi importantă astăzi! Este ziua ciocolatei cu mentă. Desigur, ciocolata este delicioasă în orice combinație. Fie că o folosim la un tort, fie că o mâncăm ca înghețată, fie o includem în diverse rețete, puțini sunt oamenii care refuză ciocolată.

Ciocolata are o istorie veche, cercetătorii plasând-o in vremea mayaşilor şi aztecilor, folosită în scop medicinal.
 

Rețetă ciocolată de casă cu mentă

Pentru ciocolata de casă cu mentă, avem nevoie de 500 g zahăr, 500 ml lapte praf, 200 g unt, 1 lingură zeamă de lămâie, 100 g de cacao, 1 plic zahăr vanilat, 3-4 plicuri ceai de mentă, 250 ml apă.

Pentru a obţine o ciocolată fină, se cerne cacao împreună cu laptele praf. Din apa fierbinte şi pliculeţele de ceai, trebuie preparată o infuzie care se pune să fiarbă la foc mic, împreună cu zahărul, până se obține un sirop gros, în care se toarnă zeama de lămâie. Se ia vasul de pe foc și se pune 180 g unt şi se amestecă bine până se topeşte. Se încorporează, apoi, cacao, laptele praf şi vanilia, mixând energic. Se tapetează o tavă cu folie de plastic, se unge cu untul rămas şi se pune compoziţia în strat uniform în tavă. Se ține la rece până a doua zi. A doua zi se taie cu atenție și se poate servi alături de o cană de cafea sau ceai.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii