Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE trebuie să impună o serie de condiţii societăţilor care doresc să îşi delocalizeze activităţile

ro

25 Oct, 2011 22:47 848 Marime text

Strasbourg, 25 octombrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a atras atenţia, marţi, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, că Uniunea Europeană trebuie să impună o serie de condiţii societăţilor private care doresc să îşi delocalizeze activităţile, mai ales dacă ele au anunţat beneficii semnificative în perioada premergătoare închiderii unor locaţii.

Declaraţia doamnei Dăncilă a avut loc în contextul dezbaterii cu tema "Valul de concedieri din Europa provocat de criza economică, în special la Arcelor şi Nokia".

"Strategia UE 2020 include două obiective importante - cercetarea şi crearea de locuri de muncă, dar există riscul să nu putem să le îndeplinim de maniera dorită de UE, câtă vreme au loc acţiuni de genul celor întreprinse de Nokia si Arcelor Mittal, de a suprima fabrici şi a delocaliza activităţi de marcă în afara Europei", a spus deputata europeană.

"Am discutat şi aprobat în Parlamentul European propuneri prin care sectorul industrial european să devină mai competitiv, dar nu am luat în calcul asemenea acţiuni, care afectează puternic bugetele naţionale şi locale ale statelor membre, obligate să intervină cu măsuri sociale", a subliniat europarlamentarul român.

"Consider că Uniunea Europeană trebuie să impună o serie de condiţii societăţilor private care doresc să îşi delocalizeze activităţile, mai ales dacă ele au au anunţat beneficii semnificative în perioada premergătoare inchiderii unor locaţii şi au primit facilităţi importante pentru a crea locuri de muncă, aşa cum s-a întâmplat şi în România", a mai spus deputata europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii