Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Busoi cere, la Bruxelles, acordarea cat mai rapida a asistentei financiare pentru Republica Moldova

ro

25 Feb, 2010 18:19 851 Marime text
Europarlamentarul liberal, Cristian Buşoi, a cerut într-un discurs rostit în plenul Parlamentului European acordarea cât mai rapidă a asistenţei financiare pentru Republica Moldova. Cristian Buşoi, membru al delegaţiei la Comisia de cooperare Uniunea Europeană - Republica Moldova, a susţinut că de la Chişinău vin semnale încurajatoare privind voinţa politică a noului guvern pro-european de a se angaja pe calea reformei, spre o democraţie solidă şi prosperă.

"Guvernul pro-european de la Chişinău a făcut progrese vizibile în cele câteva luni de când s-a instalat şi acest lucru este un semnal clar al dorinţei sincere de a se angaja ireversibil pe drumul european."

Cristian Buşoi a subliniat că Parlamentul European trebuie să fie un susţinător al procesului amplu de reforme în care s-a angajat guvernul de la Chişinău. El a pledat pentru liberalizarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

"Salut începerea negocierilor pentru un nou acord de asociere din luna ianuarie a acestui an şi cred ca Parlamentul European trebuie să se implice activ în acest proces să sprijine încheierea unui asemenea acord precum şi sprijinirea unui regim liberalizat de vize. Republica Moldova împărtăşeşte valorile europene şi de aceea consider că atât Comisia Europeană cât şi Parlamentul European trebuie să susţină acest guvern prin asistenţa financiară acordată cât mai repede posibil, dar şi prin expertiza Uniunii Europene în diversele sectoare vizate de reformă precum justiţia sau domeniul economic."

Săptămâna trecută o delegaţie a Parlamentului European din care a făcut parte şi europarlamentarul liberal, Cristian Buşoi, a participat la Chişinău la reuniunea Comisiei de cooperare parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii