Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind participarea reprezentanţilor Consiliului Superior la Magistraturii la Adunarea Generală aniversară a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare

ro

16 Jun, 2014 13:57 1069 Marime text
În perioada 11 – 13 iunie 2014 a avut loc la Roma, Italia, Adunarea Generală aniversară a Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ), eveniment la care au participat reprezentanţi ai celor 20 de state membre RECJ şi ai celor 16 observatori.
Printre invitaţi s-a aflat şi doamna Françoise Le Bail, Director General al DG Justice, Comisia Europeană, dat fiind parteneriatul constant pe care RECJ îl are cu Comisia Europeană, în special în ceea ce priveşte Tabloul de Bord al UE privind justiţia (European Justice Scoreboard). De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Comisiei Europene pentru Eficienţa Justiţiei (CEPEJ) şi ai Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE).
Din partea Consiliului Superior al Magistraturii au participat domnul judecător dr. Adrian Bordea, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, domnul procuror Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte al CSM, domnul judecător Horaţius Dumbravă şi domnul judecător Alexandru Şerban, membri CSM, precum şi domnul procuror Flavian Popa – şef serviciu Direcţia Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul CSM.
În cadrul Adunării Generale, membrii RECJ au adoptat Declaraţia de la Roma, un document programatic prin care se constată progresele realizate de RECJ în cei 10 ani de la înfiinţare şi prin care îşi propune, printre altele, continuarea activităţii de susţinere a consiliilor judiciare de cooperare cu Comisia Europeană şi cu alte organizaţii europene privind justiţia.
Cu această ocazie, Consiliul Superior al Magistraturii din România a fost ales pentru a treia oară consecutiv membru în Comitetul Executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare.
 
Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare s-a înfiinţat în mod formal la Adunarea Generală a Reţelei care a avut loc la Roma în anul 2004. Reţeaua este alcătuită din instituţii naţionale din statele membre UE, instituţii care sunt independente de executiv şi legislativ şi care au atribuţii privind sprijinirea sistemelor judiciare pentru îndeplinirea unui act de justiţie independent.
Consiliul Superior al Magistraturii din România a devenit membru al RECJ în anul 2007, iar de atunci a fost implicat în mod activ în proiectele desfăşurate şi în administrarea RECJ. De asemenea, CSM a coordonat mai multe proiecte privind reforma judiciară, independenţa justiţiei şi responsabilitatea judecătorilor.
 
 
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii