Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păstrăv la tavă cu garnitură de cartofi și friptură de pui în sos ostropel Meniu special de Florii pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

28 Apr, 2024 10:50 698 Marime text
  • Echipa Arimex Comexim 2000 SRL nu a uitat de marea sărbătoare şi a pregătit un meniu de zile mari pentru pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR.
  • Pe masa de prânz, pacienții au avut supă de pasăre cu găluște din griș  supă țărănească de legume cu smântână, supă strecurată de legume, păstrăv la tavă cu legume sotate (broccoli, conopidă, morcovi, cartof, fasole verde) și sos de lămâie.
  • Asociația „Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar Mai aproape de celsărman – mai aproape de Dumnezeu“, a vestit intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, tuturor copiilor internați în spital. Astfel ei au primit iî dar dulciuri și fructe, creioane colorate, dar și „Calea Crucii”, o carte cu imagini de colorat, din care micutii să afle despreprietenul Iisus și despre Înviere

Ortodocşii prăznuitesc, duminică, 28 aprilie, Floriile sau Duminica Floriilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, dedicată Intrării Mântuitorului Iisus în Ierusalim. Toţi cei care, la botez, au primit nume de floare şi-au sărbătorit onomastica. De Florii, credincioşii merg la biserică, au dezlegare la peşte şi nu uită tradiţiile şi obiceiurile locului. Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi, care ţineau în mâini ramuri de finic. Este una dintre cele mai importante sărbători din an, fiind singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de marea sărbătoare şi a pregătit un meniu de zile mari.

La micul dejun, pacienți au servit: ceai cu lămâie, unt, salam de Sibiu, cașcaval, urdă, brâznă topită ci smântână și șuncă castravete natur, gem de căpșuni și miere polifloră. La supliment, pacienți au primit lapte dulce, iaurt natural, Sana  și Kefir

Pe masa de prânz, pacienții au avut supă de pasăre cu găluște din griș  supă țărănească de legume cu smântână, supă strecurată de legume, păstrăv la tavă cu legume sotate (broccoli, conopidă, morcovi, cartof, fasole verde) și sos de lămâie, vrăbioară de vițel la tavă în sos de roșii cu garnitură de orez cu legume, vrăbioară  de vițel rasol cu garnitura de orez cu legume, brânză proaspată de vaci cu legume sotate și salată de varză albă.

La desert, toată lumea a primit mere, mere coapte cu miere și stafide, banane, mandarine și câte o prăjitură.

La cină, pacienții au servit ceai cu lămâie, păstrăv la tavă cu garnitura de cartofi natur și sos de lămâie, spaghete milaneze, friptură de pui în sos ostropel cu spaghete,cartofi grătinați cu brânză proaspată de vaci, iar la desert - biscuiți și iaurt natural.

Asociația „Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar „Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu“, a vestit intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, tuturor copiilor internați în spital. Astfel ei au primit iî dar dulciuri și fructe, creioane colorate, dar și „Calea Crucii”, o carte cu imagini de colorat, din care micutii să afle despreprietenul Iisus și despre Înviere.

„Domnul Hristos, vine bland şi mântuind… să purtam în mâini ramurile înverzite, care sunt semnul Invierii, semnul Biruinţei şi cu bucurie să-L primim şi în Ierusalimul sufletelor noastre. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Rugăm Împăratul Ceresc, Mângăitorul, Duhul Adevărului și Sfințitorul vieții noastre, să umple sufletele acestora cu Duhul Sfant, să le întărească credinţa şi să îi tamăduiasca, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma.  Și pentru că este sărbătoarea Floriilor, tuturor celor ce poartă numele de flori, cu drag le urăm, Binecuvântaţi, Mulţi Ani!“, a transmis Camelia Ghioc administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Unii vor iubire, alții vor putere,
Unii doar un umăr, pentru-o mângâiere.
Unii casă mare şi maşină nouă,
Alții doar o umbră, unde să nu-i plouă.

Unii să audă, alții să vorbească,
Unii doar o clipă, cerul să privească.
Unii, o moşie, mare şi bogată,
Unii-ar vrea o mamă, alții ar vrea un tată.
Unii haine scumpe şi pantofi mai mulți,
Alţii vor picioare şi-ar umbla desculți.
Unii vor un munte, alții vor o mare,
Unii, doar să aibă cele necesare.

Unii vor avere, faimă, bogății,
Alții, sănătate pentru-ai lor copii.
Unii vor să aibă, propriul răsărit,
Alții, doar să uite, ceea ce-au iubit…

Pelerini prin lume, între NU şi DA,
Fiecare suflet, are rana sa !
Nu tot cel ce râde, este fericit,
Cum nici cel ce plânge totul a sfârşit !

Luptă pentru tine, uşurează-ți chinul,
Iar de nu se poate să-ți accepți destinul;
Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu :
Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu! 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:  

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruriArimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii