Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

ro

12 Apr, 2024 16:27 5759 Marime textSecţia pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în ședința din data de 16 aprilie 2024 solicitarea procurorului Bodean Andrei de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
De asemenea, tot în ședința din 16 aprilie 2024, Secţia pentru Procurori din CSM va analiza și solicitarea procurorului Conortos Constantin de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
În prezent, șeful DNA Constanța este Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța, începând cu data de 23 februarie 2024, de la procurorul Andrei Bodean.
 
În contextul delegării lui Stanciu în fruntea DNA Constanța s-a vehiculat că cinci procurori din DNA Constanța ar fi formulat cereri de transfer (începând cu data de 7 mai 2024) la o altă unitate de parchet, din Constanța, respectiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Conform datelor noastre, cei cinci procurori ai DNA Constanța care ar fi cerut să fie transferați sunt: Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța, Ciprian Bodu, Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, Vasile Abagiu, Constantin Conortos, și Dan Haralambie.
 
Acum, după cum informează site-ul oficial al CSM, în ședința din 16 aprilie 2024, Secţia pentru Procurori va analiza doar cererile procurorilor Bodean Andrei și Conortos Constantin de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.

Dosarul foștilor primari ai municipiului Constanța


Printre dosarele instrumentate în trecut de procurorul Constantin Conortos, de la DNA Constanța, se numără și cel în care i-a trimis în judecată, alături de alte persoane, pe foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre. 
 
După anunțul DNA, Decebal Făgădău a demisionat din PSD, el deținând și funcția de președinte al organizației municipale și pe cea de pe cea de președinte executiv al filialei județene.
 
Ca urmare a demisiei din partid, Decebal Făgădău nu a mai candidat la alegerile parlamentare din decembrie.
 
În referire la acest dosar, Curtea de Apel Constanța, în 29 decembrie 2021, a constatat, nulitatea rechizitoriului. 
 
Tot la finele lunii decembrie 2021, Curtea de Apel Constanța a dispus excluderea materială din dosarul cauzei a declarației de martor a inculpatei Munteanu Mariana din data de 24 octombrie 2017.
 
Mai mult, instanța de apel a constatat nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Radu Ștefan Mazăre, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție – ST Constanța.
 
Pe cale de consecință, Curtea de Apel a dispus restituirea cauzei la DNA.
 
În ianuarie 2024, DNA Constanța a dispus, potrivit datelor noastre, clasarea cercetărilor specifice în acest dosar.
 
Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

Printre dosarele instrumentate de procurorul Andrei Bodean se află cele vizându-i pe foștii conducători ai Constanței, respectiv Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului județean Constanța, dar și altele mediatizate în ultima perioadă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“
Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură


Situație fără precedent la DNA Constanța!
Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii