Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Ambasadorului Republicii Portugheze in Romania, E.S. Domnul Antonio Chambers de Antas de Campos la Palatul Camerei Nationale

ro

06 Apr, 2012 00:16 1240 Marime text

Bucuresti, 02 aprilie 2012: Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, Excelenta Sa Domnul Avocat Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelentei Sale Domnul Antonio Chambers de Antas de Campos, Ambasadorul Republicii Portugheze la Bucuresti.

E.S. Presedintele Camerei Nationale a prezentat inca de la inceput organizarea si functionarea Sistemului Cameral din Romania si organele de conducere alese ale Camerei Nationale, oferind detalii partii portugheze despre statutul Camerelor de Comert si Industrie. A vorbit despre serviciile pe care CCIR, organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit, de utilitate publica, le dezvolta in sprijinul comunitatii de afaceri si despre sistemul de membership din Romania, prin comparatie cu state precum Austria sau Italia, unde legile ajuta si protejeaza Sistemul Cameral, companiile fiind obligate sa fie membre ale Camerelor de Comert. E.S. Domnul Mihail M. Vlasov a punctat dorinta Sistemului Cameral de a atrage cat mai multi investitori portughezi in Romania, asigurand partea portugheza ca Sistemul Cameral va acorda tot sprijinul oamenilor de afaceri portughezi, avand in vedere relatiile deosebit de bune pe care Camera Nationala le are cu Ambasadele acreditate la Bucuresti.

Vorbind despre traditia si vechimea valoroasa a activitatii camerale din Romania - infiintarea primelor Camere de Comert din Romania, in anul 1864, prin Inaltul Decret al Domnitorului, Alexandru Ioan Cuza - Presedintele Camerei Nationale a adus in discutie etapele prin care a trecut societatea romaneasca, lipsa culturii organizationale, cu radacini in perioada comunista si criza economica globala, exprimandu-si convingerea ca Romania va depasi aceasta situatie, prin masuri menite sa sprijine omul de afaceri, stimuland astfel consumul si cresterea economica.

Oaspetele portughez a precizat la randul sau ca acorda o importanta deosebita mediului de afaceri, mentionand faptul ca Portugalia sprijina fara rezerve aderarea Romaniei la spatiul Schengen si similaritatile dintre poporul roman si portughez, asemanarile culturale si coincidentele istorice fericite, apartenenta la imperiul Roman si mai recent la Uniunea Europeana.

Relatiile economice bilaterale beneficiaza atat in Romania cat si in Portugalia de un cadru institutional bine conturat si sunt fructificate prin existenta si functionarea in Romania a Camerei Nationale si a Camerei de Comert Bilaterale Romania - Portugalia, unde E.S. este Presedinte Onorific, iar in Portugalia a Camerei de Comert si Industrie a Portugaliei.

Oaspetele portughez a solicitat sfatul Conducerii Camerei Nationale cu privire la strategia de atragere a membrilor, fiind discutate aspecte precum calitatea serviciilor dezvoltate in beneficiul oamenilor de afaceri in acord cu atributiile Camerelor si necesitatea dezvoltarii unei relatii de cooperare, menite sa faciliteze diseminarea experientelor de business pozitive si a bunelor practici de management.

Avand in vedere complexitatea subiectelor discutate - masuri economice de sprijin pentru oamenii de afaceri, cooperare internationala sau strategii de atragere a membrilor si de promovare a serviciilor camerale - partea portugheza a solicitat Presedintelui Camerei Nationale o intalnire de lucru in a doua jumatate a lunii aprilie.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Directia Reprezentare Camerala - Biroul Relatii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii