Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR semnează o convenţie cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii în vederea sprijinirii start-up-urilor şi IMM-urilor

ro

01 Aug, 2012 16:03 1328 Marime text

INFORMATIE DE PRESA                                 
Bucuresti, 1 august 2012
              

BCR semnează o convenţie cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii în vederea sprijinirii start-up-urilor şi IMM-urilor

· BCR sprijină Start-up-urile prin acordarea de credite garantate de către stat prin FNGCIMM 
· BCR este partener AIPPIMM în „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START 2012”


Bucureşti, 1 august 2012 - Banca Comerciala Romana (BCR) acordă credite microintreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii în condiţii extrem de avantajoase în urmă semnării unei convenţii cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) privind „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare - START”, aferent anului bugetar 2012.

Această noua formă de sprijin pentru solicitanţi are următoarea structură de finanţare:
- AFN (alocaţia financiară nerambursabila) - maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 100.000 RON/beneficiar;
- credit bancar - minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investiţie, exclusiv TVA, maxim 50.000 RON/beneficiar; 
- contribuţia proprie a beneficiarului: minim 30% din valoarea eligibila a  proiectului de investiţie pentru cei care nu solicita credit. 
 
BCR va acorda credite în lei, cu o dobândă variabila compusă din ROBOR 6 luni + 3 p.p. (dobândă 8.6% considerând ROBOR6M de 5.6%), comision de analiză de 150 lei şi comision de gestiune (acordare) de 1%, perceput la valoarea creditului şi încasat la data efectuării primei trageri din credit. Beneficiarii acestor credite pot fi societăţi comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale cu modificările şi completările ulterioare sau în bază OUG nr. 6/2011.

Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare - START 2012 are că obiective :
- dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor şi de integrarea României în Uniunea Europeană
- stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, precum şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existenţe, prin creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare.

Avantajele majore ale programului sunt:
a) alocaţia financiară nerambursabilă (A.F.N) prevazută a se acorda IMM-urilor eligibile de către Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, prin intermediul AIPPIMM, este in cuantum de maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 100.000 RON/beneficiar;
b) garanţia acordată de către FNGCIMM, pentru creditele contractate de către beneficiarii programului, este în cuantum de maxim 80% din valoarea creditului.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi  643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.300 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.


*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,7 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 915,7 milioane EUR si un raport cost/venituri de 50.8%.
*  *
BCR - Comunicare Externă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii