Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Şoferi, atenţie! Modificări importante privind regulile de circulație în stațiunea Mamaia

ro

20 Oct, 2016 10:50 2248 Marime text
Modificări importante cu privire la regulile de circulație în stațiunea Mamaia. De astăzi limita maximă va fi stabilită la 60 de km/h, față de 70 km/h cât era în anii trecuți.

Mai mult, autoritățile au în vedere stabilirea unei viteze maxime pentru tot timpul anului: 50 de km/h.

„Stațiunea Mamaia nu mai este doar o stațiune, iar cine folosește argumentul bulevardului liber în această perioadă poate fi ușor contrazis. S-a construit enorm în zonă, iar Mamaia este un cartier al Constanței, deci de ce să aibă statut special? Sunt multe zone locuite tot timpul anului, multe hoteluri deschise iarna, magazine, cluburi, iar traficul este la fel de intens ca în municipiu în multe momente ale zilei. În plus, avem seria de accidente grave și foarte grave, petrecute aproape exclusiv în extra-sezon și din cauza vitezei, iar explicația e simplă. Noi iarna nu avem probleme în municipiu, ci în stațiunea Mamaia și acest lucru trebuie să se termine odată. De ce am ales să limităm la 60 viteza maximă? Legal, nu prea avem ce să le facem șoferilor dacă merg cu 80 de kilometri la oră într-o zonă cu limită de 70, iar ei vor merge cu 90, conștienți că iau aceeași amendă și la 81 și la 89. Acum îi obligăm să scadă și mai mult această limită maximă și să nu se mai expună riscurilor de producere a unor accidente grave", a declarat comisarul-șef Tudorel Dogaru pentru observator.ro

UPDATE
Primăria Constanța a transmis astăzi un comunicat oficial cu privire la modul în care se va desfășura traficul rutier în stațiunea Mamaia pe durata extrasezonului.

Începând de astăzi traficul rutier din zona Perla (intersecţia bd. Mamaia-bd. Aurel Vlaicu) va fi redirijat, astfel:
 
• din direcţia Pescărie spre Năvodari: înainte, pe 2 benzi de circulaţie, (banda întâi cu prioritate, iar banda a doua fără prioritate), iar banda a treia cu posibilitatea de a efectua virajul la stânga, fără prioritate, către b-dul Aurel Vlaicu;
         
• din direcţia Năvodari spre Constanţa: pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre b-dul Aurel Vlaicu, iar de pe banda 3 se va putea efectua virajul la stânga, fără prioritate, spre zona Pescărie;
 
• din direcţia bd. Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte, în staţiune, pe 2 benzi de circulaţie, cu prioritate;
 
• din direcţia bd. Aurel Vlaicu spre Pescărie (Sat Vacanţă): la dreapta, pe 2 benzi de circulaţie.
 
Pe întreaga perioadă a extrasezonului 2016 - 2017, viteza maximă admisă pe bd. Mamaia, din staţiune, este de 60 km/oră, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere la cele trei intrări în staţiunea Mamaia. Decizia reducerii vitezei maxime admise a fost luată în urma consultării dintre Primăria Municipiului Constanța, Poliția Rutieră și SC Confort Urban SRL (administratorul tramei stradale). Motivul care a stat la baza deciziei  a fost faptul că a crescut numărul de rezidenți în stațiunea Mamaia. Implicit, a crescut și traficul pietonal, iar pericolul producerii de accidente este mai mare, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.
 
Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei şi să nu producă prejudicii proprietăţii publice sau private.
 
Oprirea, staţionarea şi parcarea se vor face în locurile special amenajate şi semnalizate, fără ocuparea spaţiilor destinate staţiilor taxi şi autobuz.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii